30-11-17

Buitenprofiel transport silo's met bijzondere assistentie

Vorige week woensdag en donderdag gingen twee silo’s op transport van Drachten naar Heerenveen. Dit transport was niet alleen bijzonder door de gigantische afmetingen, maar ook omdat een bijzondere hulp het transport assisteerde. Jonas (7 jaar) heeft een enorme fascinatie voor diepladers. Voor hem kan geen enkel voertuig tippen aan de kunsten en kwaliteiten van de dieplader. En hoe je hem ook probeert te overtuigen, al veel graafmachinisten, politieagenten, brandweermannen hebben het geprobeerd, Jonas blijft bij zijn droom; hij zal diepladerchauffeur worden.

15-11-17

PAX Bouw- en Industrieservice wordt beloond met KVO-B Duim

Ieder jaar wordt door de werkgroep Keurmerk Veilig Ondernemen Bedrijventerreinen (KVO-B) Heerenveen een bedrijf aangewezen als winnaar van de zogenaamde ‘KVO-B Duim’. In het kader van het thema ‘schoon, heel en veilig’ heeft PAX Bouw- en Industrieservice dit jaar deze prijs in ontvangst mogen nemen.  Binnen de Ondernemerskring Heerenveen opereert het Beheerteam Keurmerk Veilig Ondernemen Bedrijventerreinen Heerenveen. Tweemaal per jaar doet het Beheerteam (ondernemers, politie, brandweer en gemeente) een schouw over alle betrokken terreinen en nomineren ze bedrijven die volgens hen de zaken goed voor elkaar hebben.

06-09-17

Transport van een 350 ton zware 'palendrukker'

Een nieuwe funderingsmachine heeft in Nederland zijn intrede gedaan en is daarmee de eerste in Europa. Deze revolutionaire machine drukt de heipalen geruisloos de grond in. De regie van het transport van deze loodzware machine ligt in handen van PAX Bouw- en Industrieservice. Er wordt steeds meer gebouwd in binnenstedelijke gebieden. Veel aannemers worden daardoor dagelijks geconfronteerd met de druk om overlast te beperken, bijvoorbeeld als het gaat om het aanbrengen van funderingspalen. Het heien van prefab funderingspalen is daarom eigenlijk geen optie en in bepaalde steden zelfs verboden. Heipaalproducenten IJB-Groep uit Lemmer en Bruil uit Ede vonden de oplossing voor dit probleem in een hydraulisch aangedreven funderingsmachine van het Chinese T-Works. Deze machine drukt de palen simpelweg de grond in waarbij enorme contragewichten voor tegendruk zorgen. Je hoort hierdoor geen zware klappen en voelt de grond niet trillen. Geluidsarm en trillingvrij dus. Het drukken van betonpalen is een bestaande, beproefde én betrouwbare oplossing die in Azië al decennialang wordt gebruikt, maar nieuw is op de Nederlandse markt.   

13-07-17

Heaters op transport naar Oostenrijk

PAX Bouw- en Industrieservice brengt deze week vier heaters naar Oostenrijk. Vervolgens worden vier oude heaters met dezelfde voertuigen retour genomen naar Nederland. Vandaag zijn twee nieuwe heaters op transport gegaan richting het Oostenrijkse Ebensee. Afgelopen dinsdag werden er ook al twee heaters geladen. De vier nieuwe vervangen vier versleten heaters die retour worden genomen en in Nederland gerecycled worden.

24-02-17

Transport en opslag viaductliggers

Afgelopen vier nachten zijn er 32 viaductliggers vanuit Kootstertille naar het opslagterrein van PAX Bouw- en Industrieservice te Heerenveen gebracht. Deze liggers worden hier tijdelijk opgeslagen en zijn bedoeld voor de realisatie van Knooppunt Joure. De eerste transporten werden in de nacht van maandag op disndag uitgevoerd. De betonnen viaductliggers, afkomstig van Haitsma Beton in Kootstertille, werden in de avond en nacht naar het opslagterrein van PAX Bouw- en Industrieservice gebracht. Per nacht werden onder begeleiding 8 liggers naar Heerenveen gereden. Het transport werd uitgevoerd door Van der Meijden uit Koudekerk aan den Rijn.

03-02-17

Transport twee enorme schoorstenen van Denemarken naar Engeland

Onlangs zijn twee schoorstenen vanuit Denemarken naar Engeland (London) gebracht. Door de enorme lengte van 95 meter werd elke schoorsteen in vier delen vervoerd. De acht delen, variërend in lengte van 20 tot 28 meter, zijn in Denemarken geladen. Hier zijn ze vervolgens op de ferry gezet met bestemming Engeland. Eenmaal aangekomen werden de opleggers weer aangekoppeld om de reis te vervolgen naar Londen.

21-11-16

Ontspoorde trein Winsum geborgen

Afgelopen zaterdag zijn de wrakstukken geborgen van de trein die vrijdagmiddag in het Groningse Winsum ontspoorde. Bij de onbewaakte overgang botste de trein op een tankwagen waarbij enkele treinpassagiers zwaargewond raakten. Op vrijdagavond 19:00 uur werd PAX Bouw- en Industrieservice gebeld of geholpen kon worden met het bergen van de wrakstukken. De ontspoorde trein is zaterdag zorgvuldig in delen weggetakeld en met diepladers afgevoerd.

09-08-16

Paard uit Hoogeveense Vaart getakeld

Chauffeur Martijn Miedema deed een bijzondere ontdekking toen hij vorige week door Meppel reed. In de Hoogeveense vaart stond tot zijn verbazing een paard in het water. Bij de reddingsactie bood de autolaadkraan uitkomst. Deze werd direct ingezet en in samenwerking met de brandweer en politie kon het paard uit het water getakeld worden.

02-06-16

Tien vijzels onderweg naar Egypte

Tien enorme vijzels gaan deze week op transport richting de haven van Antwerpen. De vijzels lagen sinds februari in opslag op het terrein van PAX Bouw- en Industrieservice. Met behulp van een autolaadkraan en een telescoopkraan van Kielstra Kraanverhuur worden de vijzels op de trailers geladen. Gisteren werden drie stuks geladen, vandaag vier en morgen zullen de laatste drie richting Antwerpen gaan. Hier zullen de vijzels per schip verder gaan richting Gabal El Asfar, Egypte.

15-04-16

Nogmaals krachtig DAF trio voor PAX Bouw- en Industrieservice

PAX Bouw- en Industrieservice heeft recent drie nieuwe DAF's in gebruik genomen. Het betreft een DAF XF 510 FTT, DAF XF 460 FTS en een DAF XF 460 FAN. Vorig jaar werd exact hetzelfde trio aangeschaft. Uiteraard zijn ook deze nieuwe werkpaarden weer gespoten in de herkenbare bruine kleur. De 6x4 trekker (FTT) heeft een 510 PK sterke motor en een dubbel aangedreven as. Deze krachtige trekker wordt ingezet voor speciaal transport, hoofdzakelijk in combinatie met een dieplader. De 6x2 kraantrekker (FTS) met lift-as is uitgerust met een autolaadkraan. Deze lichte en compacte kraan zorgt voor een substantiële verhoging van de hefcapaciteit en berekent de stabiliteit zo dicht als mogelijk naar de werkelijke stabiliteitssituatie, ook in krappe ruimtes. Ook de 6x2 bakwagen (FAN) is uitgerust met een autolaadkraan. Deze bakwagen heeft een stuurbare naloop-as en een open laadbak. Deze laadbak is specifiek naar de wensen van PAX Bouw- en Industrieservice ontwikkeld, zo is de laadbak uitgerust met verstelbare vastzet- en opbergmogelijkheden.

14-03-16

Nieuwe voertuigen op beursstand Rondaan en Palfinger Nederland

Tijdens de beurs Transport Compleet te Hardenberg pronken op de gezamenlijke stand van Rondaan en Palfinger Nederland twee nieuwe voertuigen van PAX Bouw- en Industrieservice. Het betreft een DAF XF 460 FTS en een DAF XF 460 FAN. De 6x2 kraantrekker (FTS) met lift-as is uitgerust met een autolaadkraan. In dit geval de perfecte krachtpatser voor op een 3-assig trekkerchassis: de eindeloos zwenkende Palfinger PK63002-EH. Deze lichte en compacte kraan zorgt voor een substantiële verhoging van de hefcapaciteit en berekent de stabiliteit zo dicht als mogelijk naar de werkelijke stabiliteitssituatie, ook in krappe ruimtes.

04-03-16

Dynamische wereld van PAX Groep | 2015

Elke dag staan wij weer voor nieuwe uitdagingen. Met 160.000 transporten per jaar en ruim 2000 klanten in 45 landen is geen dag hetzelfde. Hieronder enkele cijfers van 2015.

29-02-16

Nachtelijk transport opslagtanks Woudsend - Heerenveen

Afgelopen weekend heeft PAX Bouw- en Industrieservice het transport verzorgd van drie enorme opslagtanks. De opslagtanks zijn bestemd voor de kaasfabriek in Heerenveen en dienen ter uitbreiding van de productiecapaciteit. Het transport is uitgevoerd in drie fasen. Het eerste deel bestond uit het wegtransport van Woudsend naar Spannenburg. In samenwerking met Kielstra Kraanverhuur werden de opslagtanks geladen op een schip die ze vervolgens naar de haven van Drachten heeft gebracht. Voor het laatste traject gingen de opslagtanks weer over op de trailers om over de weg de eindbestemming in Heerenveen te bereiken.

05-02-16

Audit VCA-P onderstreept hoog veiligheidsbewustzijn bij PAX Bouw- en Industrieservice

In januari vond bij PAX Bouw- en Industrieservice de jaarlijkse audit van de VCA Petrochemie 2008/05 (VCA-P) certificering plaatst. Wederom is een zeer positieve beoordeling behaald zonder tekortkomingen. Met het positieve resultaat worden de inspanningen bevestigd die geleverd worden op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu. Volgens de inspectie is de lat dit jaar weer hoger gelegd en is het veiligheidsbewustzijn inmiddels echt gemeengoed geworden. Op kantoor, onderweg of op locatie, in alle lagen van de organisatie wordt dit bewustzijn gestimuleerd. Tevens bleek tijdens de inspectie dat de werklocaties aan de hoogste veiligheidseisen voldoen en het materiaalbeheer en keuringssystemen prima op orde zijn.

21-10-15

DRACO showt aanhangwagen PAX Bouw- en Industrieservice op BedrijfsautoRai

Na vele jaren van afwezigheid zal DRACO uit Sneek weer aanwezig zijn op de BedrijfsautoRAI. Op deze beurs zal DRACO o.a. een uitschuifbare aanhangwagen showen die PAX Bouw- en Industrieservice daarna aan haar vloot zal toevoegen. Dit type aanhangwagen gebruikt PAX Bouw- en Industrieservice in het merendeel van haar combinaties. Bijzonder aan deze aanhangwagens is dat ze in de lengte uitschuifbaar zijn tot 10 meter. Door de dubbele ligger ontstaat een stabieler geheel en is het mogelijk om lading in het middendeel lager te laden.

08-10-15

CASTLE biedt uitkomst voor TAB

Vanwege tijdelijk ruimtegebrek voert tankenbouwer TAB uit De Blesse werkzaamheden uit op de locatie van PAX Bouw- en Industrieservice in Heerenveen. In deze multifunctionele ruimte, die door externe partijen gebruikt kan worden, zijn 4 tanks geïsoleerd en verder gereedgemaakt voor gebruik. Wegens de vele opdrachten bij Tank- en Apparatenbouw de Blesse (TAB) ontstond gebrek aan overdekte ruimte en konden slechts 2 tanks, van een project van 6, op het eigen terrein worden bewerkt voor het vervolgtraject. Mient van der Merk, bedrijfsleider TAB: “De mogelijkheden voor dit soort werkzaamheden zijn hier vrij beperkt. Ideaal natuurlijk als we dan bij PAX de ruimte wel kunnen krijgen. De loods daar is van alle gemakken voorzien en de mensen van De Bruin (Isolatiebedrijf de Bruin, Venray. red.) hebben hier alle ruimte om de tanks isoleren.” Eerder werden al regelmatig tanks en apparaten tijdelijk opgeslagen op het terrein van PAX Bouw- en Industrieservice.

24-09-15

Met spoed naar Duitse opvangcentra

Ten behoeve van de opvang van asielzoekers heeft PAX Bouw- en Industrieservice met spoed 16 units naar Duitsland gebracht. De units met sanitaire voorzieningen zijn geplaatst bij de opvangcentra in Gelnhausen en Heiligenhaus. De enorme toestroom van met name Syrische, Eritrese en Afghaanse vluchtelingen leidt de laatste weken ook in Duitsland tot problemen. Sommige opvangcentra zijn niet bestand tegen de hoge aantallen en het ontbreekt met name aan voldoende sanitaire voorzieningen.

11-06-15

PAX Bouw- en Industrie ontvangt IServe Huhtamaki Award 

Op 28 mei werd de IServe Huhtamaki Day georganiseerd. Na een inspirerende sessie werd PAX Bouw- en Industrieservice beloond met de IServe Huhtamaki Award. Huhtamaki, al jarenlang een goede partner/klant van PAX Bouw- en Industrieservice, organiseerde voor de eerste keer deze samenkomst waarbij de belangrijkste servicebedrijven werden uitgenodigd. Doel van deze dag was om het belang van de samenwerking te benadrukken en mee te denken over het groeiende niveau van de wereldwijde dienstverlening van Huhtamaki aan productiebedrijven.

09-06-15

Montage extrusielijn in Cornedo, Italië

In opdracht van Windmöller & Hölscher heeft een team van PAX Bouw- en Industrieservice in het Italiaanse Cornedo de complete montage verzorgd van een extrusielijn. In een tijdsspanne van drie weken is de extruder-installatie voor de productie van plastiekfolie geplaatst bij CROCCO Spa. Het Italiaanse bedrijf is een grote speler in de flexibele verpakkingsindustrie. De Varex II Coaxline bestond uit 5 extruders met een werkbreedte van 1600 mm, waarna de vijflaagse folie via de koeltoren door de nieuwe wikkelstations tot rollen folie wordt verwerkt. 

02-06-15

Nieuwe DAF's voor PAX Bouw- en Industrieservice

PAX Bouw- en Industrieservice heeft recent drie nieuwe DAF's in gebruik genomen. Het betreft een DAF XF 510 FTT, DAF XF 460 FTS en een DAF XF 460 FAN. Uiteraard zijn de nieuwe werkpaarden weer gespoten in de herkenbare bruine kleur. De 6x4 trekker (FTT) heeft een 510 PK sterke motor en een dubbel aangedreven as. Deze krachtige trekker wordt ingezet voor speciaal transport, hoofdzakelijk in combinatie met een dieplader. A7 te Heerenveen

22-05-15

A50 bij Ravenstein tijdelijk afgesloten voor oversteek bijzonder transport

Om twee enorme katalysatoren op de eindbestemming te krijgen is het verkeer op de A50 bij Ravenstein tijdelijk stilgelegd. Door de grootte van de lading was rondrijden over deze snelweg geen optie en werd de keuze gemaakt om de vier rijbanen dwars over te steken. Op dinsdag 19 mei werden de katalysatoren vanaf een kade in Dordrecht overgeslagen op een binnenvaartschip. Na aankomst in een kleine recreatiehaven in Ravenstein is de lading een dag later weer overgeslagen op de diepladers van PAX Bouw- en Industrieservice. Om schade tijdens het wegtransport te voorkomen zijn de delen eerst nog in folie verpakt en zodoende klaargemaakt voor de volgende uitdaging: dwars de A50 oversteken.

07-05-15

PAX Groep steunt rallyteam VRS op WK 2015

Ook dit jaar is PAX Groep sponsor van het uit Oirschot afkomstige rallyteam Verkooijen Rally Sport. In een splinternieuwe Ford Fiesta R2 zal de talentvolle Mats van den Brand Nederland gaan vertegenwoordigen op het WK-rally.   Mats van den Brand staat aan de vooravond van een grote stap in zijn rallycarrière. Met Martijn Wydaeghe als nieuwe navigator en een nieuwe Ford Fiesta R2 start hij als KNAF Talent First rallyrijder in de WK-rally’s van Portugal, Polen, Finland, Duitsland en Spanje. “Vorig seizoen vond ik de rally in Duitsland al het hoogtepunt van het jaar; nu krijg ik een compleet seizoen de kans om WK-wedstrijden te rijden. Dit is waar je van droomt als rallyrijder," aldus de enthousiaste van den Brand. "Ik moet M-Sport, KNAF, Verkooijen Rally Sport en de sponsoren bedanken, zonder hun steun had ik deze stap nooit kunnen zetten."