Ontspoorde trein Winsum geborgen

21november2016

Afgelopen zaterdag zijn de wrakstukken geborgen van de trein die vrijdagmiddag in het Groningse Winsum ontspoorde. Bij de onbewaakte overgang botste de trein op een tankwagen waarbij enkele treinpassagiers zwaargewond raakten.

Op vrijdagavond 19:00 uur werd PAX Bouw- en Industrieservice gebeld of geholpen kon worden met het bergen van de wrakstukken. De ontspoorde trein is zaterdag zorgvuldig in delen weggetakeld en met diepladers afgevoerd.

Volgens planning werd de berging van de trein om 16:00 uur afgerond. Vervolgens kon ook de tankwagen weggehaald worden en werd gestart met de herstelwerkzaamheden van het zwaar beschadigde spoor.

De trein ontspoorde op vrijdag nadat deze op een onbewaakte overweg werd geraakt door een tankwagen. Er zaten vijftig passagiers in de trein, van wie er meerdere gewond raakten. Elf gewonden moesten naar het ziekenhuis. De onbewaakte overweg was al eerder het toneel van zware ongevallen.

Inmiddels is er weer treinverkeer tussen Groningen en Roodeschool.
 

Berging trein Winsum PAX 2De wagon van 28 ton kilo wordt naar Zuidbroek gereden.

Berging trein Winsum PAX

De wrakstukken worden door Mammoet op de ketelbedtrailer van PAX Bouw- en Industrieservice geladen. (foto: ProRail)

Dienst

Dieplader transport

Onze diepladers transporteren grote industriële en bouwgerelateerde objecten zoals silo’s en opslagtanks. Altijd en overal een oplossing met 24/7 service.