Nogmaals krachtig DAF trio voor PAX Bouw- en Industrieservice

15april2016

PAX Bouw- en Industrieservice heeft recent drie nieuwe DAF's in gebruik genomen. Het betreft een DAF XF 510 FTT, DAF XF 460 FTS en een DAF XF 460 FAN. Vorig jaar werd exact hetzelfde trio aangeschaft. Uiteraard zijn ook deze nieuwe werkpaarden weer gespoten in de herkenbare bruine kleur.

Nieuwe DAF's

De 6x4 trekker (FTT) heeft een 510 PK sterke motor en een dubbel aangedreven as. Deze krachtige trekker wordt ingezet voor speciaal transport, hoofdzakelijk in combinatie met een dieplader. De 6x2 kraantrekker (FTS) met lift-as is uitgerust met een autolaadkraan. Deze lichte en compacte kraan zorgt voor een substantiële verhoging van de hefcapaciteit en berekent de stabiliteit zo dicht als mogelijk naar de werkelijke stabiliteitssituatie, ook in krappe ruimtes. Ook de 6x2 bakwagen (FAN) is uitgerust met een autolaadkraan. Deze bakwagen heeft een stuurbare naloop-as en een open laadbak. Deze laadbak is specifiek naar de wensen van PAX Bouw- en Industrieservice ontwikkeld, zo is de laadbak uitgerust met verstelbare vastzet- en opbergmogelijkheden.

Alle voertuigen zijn geleverd door Autobedrijven ESA Marum en opgebouwd door Rondaan Carrosserie en Wagenbouw Berlikum.

 

Uitschuifbare aanhangwagens

Ook heeft PAX Bouw- en Industrieservice nogmaals een uitschuifbare aanhangwagen van DRACO aan haar vloot toegevoegd. Bijzonder aan deze aanhangwagens is dat ze in de lengte uitschuifbaar zijn tot 10 meter. Door de dubbele ligger ontstaat een stabieler geheel en is uitermate geschikt voor het vervoeren van units.

 

Specialisme

Eén van de specialiteiten van PAX Bouw- en Industrieservice is transport met autolaadkraan (20 stuks op zowel trekkers en combi’s). De chauffeurs worden multidisciplinair opgeleid zodat ze naast het assisteren ook zelfstandig de plaatsing en montage uit kunnen voeren.

Onder leiding van V-TAS Opleidingscentrum zijn afgelopen week wederom drie chauffeurs opgeleid om te mogen werken met een autolaadkraan. Zowel de theorie- als het praktijkonderdeel vond ditmaal plaats op het eigen terrein van PAX Bouw- en Industrieservice in Heerenveen.

 

v-tas Cursus laden/lossen/hijsen autolaadkraan op terrein in Heerenveen

Cursus laden/lossen/hijsen autolaadkraan op terrein in Heerenveen

 

A7 pax bouw- en IndustrieserviceA7 te Heerenveen

 

Dienst

Autolaadkraan transport

Met onze autolaadkranen kunnen wij direct laden, lossen en monteren op elke locatie. Kraancapaciteit vanaf 30 ton/meter in de Benelux en Westelijk Duitsland

Nieuws

DRACO showt aanhangwagen PAX Bouw- en Industrieservice op BedrijfsautoRai

1-1-1970 - Na vele jaren van afwezigheid zal DRACO uit Sneek weer aanwezig zijn op de BedrijfsautoRAI. Op deze beurs zal DRACO o.a. een uitschuifbare aanhangwagen showen die PAX Bouw- en Industrieservice daarna aan haar vloot zal toevoegen.