Plaatsing van fontein 'Kievit' in Sloten

19april2018

In Sloten is vanochtend een fontein, genaamd 'Kievit', geplaatst op het Van der Walplein. Het 5 meter hoge bronzen beeld is onderdeel van het project '11Fountains' waarbij in alle elf Friese steden een bijzondere fontein komt te staan.

Bijzondere bouwwerken

In opdracht van Provinsie Fryslân draagt PAX Integrated Logistics uit Joure zorg voor veel transporttrajecten van de elf bijzondere fonteinen. Zo werd bijvoorbeeld eerder al het transport geregeld van de uit China afkomstige rotsblokken, bestemd voor de fontein in Hindeloopen. In mei vindt de officiële opening plaats in alle elf steden. Aankomende weken zijn PAX Integrated Logistics en PAX Bouw- en Industrieservice dan ook nog druk doende om o.a. nog 'De Vis', 'De Walvis' en 'De Vleermuis' in respectievelijk Stavoren, Harlingen en Bolsward te plaatsen.

 

'Kievit'

De fontein is onderdeel van het project '11Fountains' waarbij in alle elf Friese steden een bijzondere fontein komt te staan. Het vormt het duurste project van Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa in 2018. Elke fontein is ontworpen door een andere internationale topkunstenaar.

De fontein, genaamd ‘Kievit’, toont een meisje dat op de schouders van een man staat. Ze houdt een vogel in haar hand. Onder de voeten van de man vormt een slordige stapel emmers, jerrycans en teilen de basis van de fontein. Deze universele containers waar het water kwistig in en uit stroomt, wijzen erop dat onze samenleving overvloedig beschikt over iets wat elders in de wereld helemaal niet vanzelfsprekend is: water - de bron van al het leven.

De fontein is ontworpen door het kunstenaarsechtpaar Lucy & Jorge Orta (Groot-Brittannië, 1966 / Argentinië, 1953). Zij waren niet bij de plaatsing aanwezig, maar middels een Skype-verbinding konden ze toch meekijken en aanwijzen hoe ze het wilden hebben.

 

Sloten Fontein kievit PAX

 

Sloten Fontein kievit

 

Sloten Fontein kievit
Dienst

Autolaadkraan transport

Met onze autolaadkranen kunnen wij direct laden, lossen en monteren op elke locatie. Kraancapaciteit vanaf 30 ton/meter in de Benelux en Westelijk Duitsland

Dienst

Import en export

Import en export brengt de nodige onzekerheden met zich mee. Wij nemen uw zorgen uit handen en regelen alles omtrent invoer, uitvoer en doorvoer. Wij plannen en regelen het gehele vervoersproces voor u. Onze specialisten combineren daarbij alle kennis van transport (weg, lucht, rail en zee) tot aan de douaneafhandelingen. Met ons wereldwijde netwerk aan betrouwbare partners bieden wij voor elke bestemming en voor elk volume een passende oplossing. U bepaalt wanneer en waarheen, wij doen de rest.