Transport en opslag viaductliggers

24februari2017

Afgelopen vier nachten zijn er 32 viaductliggers vanuit Kootstertille naar het opslagterrein van PAX Bouw- en Industrieservice te Heerenveen gebracht. Deze liggers worden hier tijdelijk opgeslagen en zijn bedoeld voor de realisatie van Knooppunt Joure.

Nachtelijk transport onder begeleiding

De eerste transporten werden in de nacht van maandag op disndag uitgevoerd. De betonnen viaductliggers, afkomstig van Haitsma Beton in Kootstertille, werden in de avond en nacht naar het opslagterrein van PAX Bouw- en Industrieservice gebracht. Per nacht werden onder begeleiding 8 liggers naar Heerenveen gereden. Het transport werd uitgevoerd door Van der Meijden uit Koudekerk aan den Rijn.

Gepland staat dat de viaductliggers eind juli op hun plek worden gelegd. De liggers vormen dan de fly-over voor de aansluiting van de A7 vanuit Sneek naar de A6 richting Lemmer.

 

Aanpassingen door enorme lengte

Door de enorme lengte moesten op meerdere rotondes en kruisingen borden en lantaarnpalen worden weggehaald. Ook moest op het terrein van PAX Bouw- en Industrieservice een deel van het hek worden weggehaald.

De voorgespannen I-liggers hebben een lengte van 50 meter en wegen 130 ton per stuk. De totale lengte van de vrachtcombinatie is 65 meter: 50 meter voor lengte betonnen ligger, 12 meter voor lengte vrachtauto en 3 meter voor lengte dolly. Voor de bijzondere transporten is ontheffing verleend door de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW), met medewerking van provincie Fryslân.

 

Viaductleggers knooppunt Joure PAX Heerenveen

Viaductliggers opgeslagen bij terrein PAX Bouw- en Industrieservice

Foto: SDM

Foto: Hielke Weening

Foto: Hielke Weening