19-09-18

Nieuwe 2-assige city trailer voor PAX Dedicated Transport

PAX Dedicated Transport Zwolle heeft onlangs een nieuwe 2-assige city trailer aangeschaft. De trailer is uitgerust met kooiaap-aansluiting zodat overal zelfstandig geladen en gelost kan worden. De city trailer met schuifzeilen is geproduceerd door Pacton en is uitgevoerd in de nieuwe 'PAX Groep stijl'. De compacte city trailer is in combinatie met de kooiaap uitermate geschikt voor leveringen in binnenstedelijke gebieden en moeilijk bereikbare plekken, zoals een bouwlocatie. De kernactiviteit van PAX Dedicated Transport ligt in het lichte tot middelzware segment en is actief in de agrisector en de B2B markt van constructie, installatie, bouw en techniek.

02-05-18

Mannes van der Linde na 46 jaar nog steeds achter het stuur

Mannes van der Linde is al bijna 20 jaar onderweg voor PAX Dedicated Transport. Inmiddels heeft hij zijn pensioengerechtigde leeftijd bereikt, maar een voorgoed afscheid van de transportwereld valt hem zwaar. Van stoppen wil hij dan ook nog niet weten en stapt daarom nog steeds driemaal per week achter het stuur. Van der Linde groeide op in de Noordoostpolder waar hij in het weekend van jongs af aan al aan het werk was bij zijn buurman, die een loodgietersbedrijf had. Hij wilde zo snel mogelijk van school af en aan het werk. Toen hij 18 werd en een collega “op de vrachtwagen” ging, was de keuze snel gemaakt. Van der Linde: “Op school bakte ik er helemaal niks van dus zodra het kon heb ik direct mijn groot rijbewijs gehaald. Toentertijd kon dat nog voor 280 gulden.”  

15-08-17

PAX Dedicated Transport verweven in service van Zandcompleet

Met 150 producten en ruim 800 variaties heeft Zandcompleet.nl het grootste online assortiment bodemproducten van Nederland. En bijna alles wordt binnen één dag geleverd. Sinds 2014 is PAX Dedictated Transport de centrale transporteur voor de webshop uit Noordhoek, Noord-Brabant. Vanuit een webwinkel verkoopt Zandcompleet voornamelijk producten voor de particuliere markt. Volgens Melissa Buijens, eigenaresse Zandcompleet, is de doelgroep van deze markt gewend om snel geleverd te krijgen met goede informatie over de levering. “De locaties van onze klanten zijn vaak moeilijker bereikbaar. Dit alles vraagt goede planning en transport. Hoe lang duurt de levering, hoe laat komt de transporteur en wordt het wel op de juiste plek gezet? Dit zijn bij ons veel gestelde vragen. We zochten een transporteur die dit begrijpt en naar kan handelen”, aldus Buijens. Daarnaast gaat het hier om zware producten. De ‘pakketjes’ starten gemiddeld vanaf 1.500 kg. Buijens: “Dit kan natuurlijk niet zomaar met DHL of PostNL afgeleverd worden. En afleveren bij de buren, daar maken wij niemand blij mee. Bovendien kunnen onze klanten haast nooit zelf de producten verder verplaatsen. Correct leveren is voor ons én onze klanten dus heel belangrijk.”

25-03-16

Charter in beeld - Gebroeders Gons

De vrachtwagen is slechts een middel, onze mensen zorgen dat de goederen veilig en volgens afspraak op de juiste locatie arriveren. Daarom in deze rubriek aandacht voor onze charters. De gebroeders Fred en Martijn Gons komen uit een rasechte transportfamilie waar het goederenvervoer over de weg met de paplepel is ingegoten. Inmiddels rijdt het duo al circa 25 jaar in de groen-gele kleuren voor NABEK Amsterdam.   De familie Gons uit Nederhorst den Berg is al sinds de jaren dertig actief in de transportwereld. Jacob Gons, die tuinder was, bracht zelf zijn eigen groente naar de veiling. Hij beschikte namelijk over een transportvergunning en ging hiermee ook steeds vaker groenten van andere kwekers vervoeren. Zijn drie zoons zetten het bedrijf voort, maar stopten met het telen van groenten en gingen zich volledig richten op het wegtransport. Het transportbedrijf Fa. Gebr. Gons was een feit. In het jaar 1970 werd er voor het eerst voor NABEK gereden. Aanvankelijk met één vaste vrachtwagen, later met drie.

04-03-16

Dynamische wereld van PAX Groep | 2015

Elke dag staan wij weer voor nieuwe uitdagingen. Met 160.000 transporten per jaar en ruim 2000 klanten in 45 landen is geen dag hetzelfde. Hieronder enkele cijfers van 2015.

19-01-16

NABEK klaar voor nieuw tolsysteem België

België voert op 1 april 2016 een kilometerheffing in voor vrachtwagens zwaarder dan 3,5 ton. Het nieuwe kilometerafhankelijke tolsysteem zal het bestaande netwerk van Eurovignetten vervangen. NABEK Wegtransporten heeft verschillende voorbereidingen getroffen en is klaar voor het nieuwe tolsysteem. Het maximaal toegelaten totaalgewicht op grond van het kentekenbewijs van de combinatie bepaalt vervolgens in welke categorie de vrachtwagen valt. In combinatie met de euroklasse van de motor bepaalt dit het uiteindelijke toltarief per kilometer. De kilometerheffing wordt landelijk ingevoerd, maar per regio kunnen andere tarieven worden vastgesteld. Een overzicht van de tarieven: - Tarieven Vlaanderen - Tarieven Brussel - Tarieven Wallonië  

30-09-15

500e Solidex melkstal afgeleverd

Gisterochtend is het heuglijke feit gevierd dat DeLaval de 500e Solidex melkstal heeft afgeleverd. Tevens betekende deze mijlpaal dat PAX Dedicated Transport voor de 500e keer deze populaire melkstal heeft vervoerd. Op dinsdagochtend 29 september werd de stal met serienummer 500 afgeleverd bij het bedrijf Berkepies – Hagting in het Drentse Nooitgedacht. Onder toeziend oog van beide families werden de materialen, verpakt in een blauwe strik, per meeneemheftruck het terrein opgereden. Met name voor de compactheid is voor dit type stal gekozen, alsook de robuustheid en het gebruiksgemak.

02-09-15

Ook nieuwe DAF voor PAX Dedicated Transport

Ook PAX Dedicated Transport heeft haar wagenpark uitgebreid met een nieuwe DAF. Het betreft de 440 pk sterke DAF XF 440 FT welke volledig naar wens is opgebouwd. De trekker is deze week afgeleverd door ESA Trucks te Marum. Onder andere op basis van het brandstofverbruik, comfort en de prijs-kwaliteitverhouding werd door PAX Dedicated Transport gekozen voor de nieuwe DAF. Ook speelden eerdere positieve ervaringen binnen de PAX Groep mee. Zo werd eerder dit jaar al een fluisterstille DAF CF in gebruik genomen (i.s.m. NABEK Wegtransporten) en werden een DAF XF 510 FTT, DAF XF 460 FTS en DAF XF 460 FAN aan het wagenpark van PAX Bouw- en Industrieservice toegevoegd.

20-05-15

NABEK breidt wagenpark uit met nieuwe trailers

Gezien de huidige activiteiten en ontwikkelingen heeft NABEK Wegtransporten vier nieuwe trailers aangeschaft. De trailers, twee coil-trailers en twee tautliners, zijn deze week afgeleverd. NABEK Wegtransporten Rotterdam heeft nogmaals twee nieuwe Krone coil-trailers aangeschaft welke geheel naar wens zijn gebouwd. De vestiging midden in het Rotterdamse havengebied heeft zich de laatste jaren steeds meer gespecialiseerd in het transport van coils. De coil-trailers worden ingezet voor dagelijkse levering in de Benelux, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

07-05-15

PAX Groep steunt rallyteam VRS op WK 2015

Ook dit jaar is PAX Groep sponsor van het uit Oirschot afkomstige rallyteam Verkooijen Rally Sport. In een splinternieuwe Ford Fiesta R2 zal de talentvolle Mats van den Brand Nederland gaan vertegenwoordigen op het WK-rally.   Mats van den Brand staat aan de vooravond van een grote stap in zijn rallycarrière. Met Martijn Wydaeghe als nieuwe navigator en een nieuwe Ford Fiesta R2 start hij als KNAF Talent First rallyrijder in de WK-rally’s van Portugal, Polen, Finland, Duitsland en Spanje. “Vorig seizoen vond ik de rally in Duitsland al het hoogtepunt van het jaar; nu krijg ik een compleet seizoen de kans om WK-wedstrijden te rijden. Dit is waar je van droomt als rallyrijder," aldus de enthousiaste van den Brand. "Ik moet M-Sport, KNAF, Verkooijen Rally Sport en de sponsoren bedanken, zonder hun steun had ik deze stap nooit kunnen zetten."

16-03-15

NABEK fluisterstil onderweg voor Agrifirm Plant

NABEK heeft vanaf het begin van dit jaar de regie overgenomen voor het transport van Agrifirm Plant in de regio Noordoost-Nederland en Flevoland. Speciaal voor deze nieuwe samenwerking is een nieuwe vrachtwagen en trailer, geheel in de kleuren van Agrifirm Plant, aangeschaft. De vrachtwagen is onder andere uitgerust met de ‘stille oplossing’ van DAF waardoor minder dan 72 dB(A) wordt geproduceerd. Er komen steeds meer voorschriften om het geluidsniveau van voertuigen tijdens de avond, nacht en vroege ochtend te beperken. De meeste van deze normen zijn geharmoniseerd en kennen een geluidslimiet van 72 dB(A). Tot nu toe was deze limiet alleen haalbaar voor voertuigen met alternatieve brandstoffen of hybride systemen, wat zeer kostbare oplossingen zijn. Als antwoord hierop ontwikkelde DAF een unieke stille oplossing voor DAF-voertuigen die zijn voorzien van een krachtige en toch zuinige Euro 6-motor. Deze voertuigen maken gebruik van een normale dieselmotor, maar blijven toch binnen de geluidsnormen. Groot voordeel voor NABEK is dat hiermee ook distributie mogelijk is op locaties en tijdstippen waar geluidsnormen gelden.