27-09-16

ISO9001-certificering twee jaar verlengd

PAX Integrated Logistics is al jaren ISO-gecertificeerd. Na een controle door DNV is het certificaat wederom voor twee jaar verlengd. Het certificaat is een bevestiging dat de bedrijfsprocessen volledig onder controle zijn en dat de kwaliteit gewaarborgd is. De externe auditor van DNV heeft de documentatie van PAX Integrated Logistics beoordeeld, gesprekken gevoerd met de medewerkers en de bedrijfsprocessen geanalyseerd. Hiermee is geconstateerd dat het kwaliteitsmanagementsysteem ruimschoots volgens de ISO9001-norm is ingericht. De verlenging van het certificaat is een erkenning voor de prestaties die de organisatie dagelijks neerzet. Ervaring leert bovendien dat ook klanten veel waarde hechten aan het certificaat. ISO9001 is een internationale standaard, uitgegeven door de International Standardization Organisation. ISO9001 stelt zich ten doel om internationale vereisten voor kwaliteitssystemen te standaardiseren, meetbaar en controleerbaar te maken. In hoofdlijnen zijn ze erop gericht om alle relevante processen in organisaties beheerst te laten verlopen. Van inkoop en productie tot de verkoop en service.

04-03-16

Dynamische wereld van PAX Groep | 2015

Elke dag staan wij weer voor nieuwe uitdagingen. Met 160.000 transporten per jaar en ruim 2000 klanten in 45 landen is geen dag hetzelfde. Hieronder enkele cijfers van 2015.

07-05-15

PAX Groep steunt rallyteam VRS op WK 2015

Ook dit jaar is PAX Groep sponsor van het uit Oirschot afkomstige rallyteam Verkooijen Rally Sport. In een splinternieuwe Ford Fiesta R2 zal de talentvolle Mats van den Brand Nederland gaan vertegenwoordigen op het WK-rally.   Mats van den Brand staat aan de vooravond van een grote stap in zijn rallycarrière. Met Martijn Wydaeghe als nieuwe navigator en een nieuwe Ford Fiesta R2 start hij als KNAF Talent First rallyrijder in de WK-rally’s van Portugal, Polen, Finland, Duitsland en Spanje. “Vorig seizoen vond ik de rally in Duitsland al het hoogtepunt van het jaar; nu krijg ik een compleet seizoen de kans om WK-wedstrijden te rijden. Dit is waar je van droomt als rallyrijder," aldus de enthousiaste van den Brand. "Ik moet M-Sport, KNAF, Verkooijen Rally Sport en de sponsoren bedanken, zonder hun steun had ik deze stap nooit kunnen zetten."

06-03-15

PAX Groep blaast nieuw leven in vestiging Alphen aan den Rijn

In Alphen aan den Rijn opent PAX Groep haar multifunctionele logistieke centrum gericht op de bouw en industrie. Verschillende logistieke disciplines en activiteiten komen hier samen. Sinds 1 maart is het pand aan de Eikenlaan operationeel en zijn de eerste logistieke activiteiten reeds gaande. De vestiging, met een oppervlakte van ca. 12.000 m², wordt breed inzetbaar. Zo worden onder andere werkzaamheden van PAX Integrated Logistics, PAX Bouw- en Industrieservice en NABEK Wegransporten ondergebracht in Alphen aan den Rijn. Het pand was voorheen ingericht als warehouse voor opslag en distributie van dranken en levensmiddelen, maar leent zich ook uitstekend voor activiteiten gerelateerd aan de bouw en industrie. De dienstverlening van PAX Groep wordt uitgebreid door het aanbieden van opslag voor zowel lange als korte termijn. Daarnaast kan bijvoorbeeld NABEK vanuit deze strategisch gelegen locatie leveringen voor doe-het-zelfzaken en bouwplaatsen consolideren en crossdocken. Tevens wordt een deel van het pand verhuurd aan derden. 

19-11-14

PAX Integrated Logistics aanwezig op symposium Internationaal in 1 dag

Op 27 november organiseert de Kamer van Koophandel met Provincie Fryslân, met steun van diverse exportclubs, een symposium met als thema “Internationaal in 1 dag” in het World Trade Center in Leeuwarden. Ondernemers krijgen hier volop ruimte om zich te laten voorlichten en contacten te leggen met specialisten en andere collega-ondernemers. Tijdens het evenement zijn er ronde tafelgesprekken met internationale thema’s onder leiding van deskundigen waaronder vertegenwoordigers van PAX Integrated Logistics.

26-09-14

PAX Groep opnieuw sponsor rallyteam VRS

Na een afwezigheid van enkele jaren sponsort PAX Groep opnieuw het uit Oirschot afkomstige team Verkooijen Rally Sport. Het logo van PAX Groep was vanaf de Hellendoorn Rally, 19 en 20 september, te zien op de Ford Fiesta R2. Hier werd na een geweldige strijd de eerste plaats in de Ford Fiesta Sport Trophy behaald. In het rallyseizoen 2007 prijkte de naam PAX Groep voor het eerst op de Prodrive Subaru rallybolide van Verkooijen Rally Sport met aan het stuur de ervaren rallyrijder Nelis Verkooijen. Het seizoen daarna werd met steun van o.a. sponsor Pax Groep een nieuwe rallyauto ingezet, een Subaru Impreza N14 Groep N. De doelstelling van het team om met de Subaru N14, en de equipe met rallyrijder Nelis Verkooijen en zijn Belgische navigator Eddy Smeets, kampioen te worden bij de Rallyclinic Dutch Open, werd behaald.

13-06-14

PAX Integrated Logistics implementeert AGS2

Sinds gisteren is PAX Integrated Logistics overgestapt op het nieuwe aangiftesysteem AGS2. Met deze geautomatiseerde ondersteuning van de aangifteprocessen is het bedrijf uit Joure klaar voor de toekomst. Met het oog op de komst van het gemoderniseerde Communautair Douanewetboek (CDW) is de invoering van het nieuwe systeem noodzakelijk. De belangrijkste veranderingen bij de invoering van AGS2 zijn verdergaande geautomatiseerde controle van de ingegeven gegevens en meer controle op het naleven van termijnen. Als er bijvoorbeeld een foutief omzetbelastingnummer wordt ingevoerd dan weigert AGS2 automatisch de betreffende aangifte.