22-12-16

NABEK Amsterdam verhuist naar Alphen

De Amsterdamse vestiging van NABEK Wegtransporten verhuist per 1 januari naar Alphen aan den Rijn. Vanuit dit multifunctionele pand van PAX Groep kan NABEK haar klanten nog beter bedienen. Al sinds de hernieuwde start van PAX Groep in Alphen aan den Rijn is er steeds meer samenwerking tot stand gekomen tussen NABEK Amsterdam en de locatie Alphen aan den Rijn. Raymond Dressel, commercieel directeur NABEK Wegtransporten: “Het type werk wat we doen vraagt steeds vaker om de mogelijkheid voor op- en overslag. Iets wat in de Alphense vestiging, met een oppervlakte van ca. 12.000 m2, ruim voorhanden is en waar al veel gebruik van is gemaakt.”

20-12-16

Remix ziet NABEK als 'partner in business'

Al bijna 10 jaar rijdt NABEK Hoogezand dagelijks door Nederland en Duitsland voor Remix Droge Mortel BV. De leverancier en producent van hoogwaardige droge mortels heeft in NABEK een 'partner in business' gevonden waarmee gespard kan worden over uiteenlopende vraagstukken. Vanuit de geavanceerde productielocaties te Ellertshaar en Hardenberg levert Remix droge mortel producten in silo's, big bags en zakken. NABEK rijdt dagelijks het zakgoed vanaf deze productielocaties naar de afnemers in binnen- en buitenland. Remix heeft haar mortels kunnen innoveren naar kwalitatieve producten die problemen op de bouwplaats helpen oplossen: geen witte sluiers meer op gevels en het gewenste metselproductieniveau. Het noordelijk bedrijf is hierdoor uitgegroeid tot marktleider in Nederland.

17-08-16

NABEK maakt samen met PTV werk van de toekomst

‘Nog voldoende rek’ NABEK, onder andere gespecialiseerd in de distributie van bouwmaterialen, maakt bij de transportplanning gebruik van de PTV xServer. De ervaringen zijn positief, maar het kan natuurlijk altijd beter en dus kijken NABEK en PTV graag verder.

22-04-16

Dode hoek demonstratie 2016

Net zoals voorgaande jaren hebben de kinderen van basisschool " de Zonnetuin " uit het Belgische Brugge een voorlichting gekregen over veiligheid in het verkeer. Op deze succesvolle dag is middels praktische demontraties inzicht gegeven in de gevaren van de 'dode hoek'. Tegenwoordig hebben vrachtauto’s spiegels en zelfs camerasystemen. En toch kan de chauffeur niet álles zien. Er zijn plekken rondom de vrachtauto waar fietsers of bromfietsers ineens onzichtbaar worden, ze zitten dan in de dode hoek. Houd daarom meer dan drie meter afstand en ga nooit naast een vrachtauto staan, maar blijf er altijd rechts achter met zeker drie meter afstand.

25-03-16

Charter in beeld - Gebroeders Gons

De gebroeders Fred en Martijn Gons komen uit een rasechte transportfamilie waar het goederenvervoer over de weg met de paplepel is ingegoten. Inmiddels rijdt het duo al circa 25 jaar in de groen-gele kleuren voor NABEK Amsterdam.   De familie Gons uit Nederhorst den Berg is al sinds de jaren dertig actief in de transportwereld. Jacob Gons, die tuinder was, bracht zelf zijn eigen groente naar de veiling. Hij beschikte namelijk over een transportvergunning en ging hiermee ook steeds vaker groenten van andere kwekers vervoeren. Zijn drie zoons zetten het bedrijf voort, maar stopten met het telen van groenten en gingen zich volledig richten op het wegtransport. Het transportbedrijf Fa. Gebr. Gons was een feit. In het jaar 1970 werd er voor het eerst voor NABEK gereden. Aanvankelijk met één vaste vrachtwagen, later met drie.

04-03-16

Dynamische wereld van PAX Groep | 2015

Elke dag staan wij weer voor nieuwe uitdagingen. Met 160.000 transporten per jaar en ruim 2000 klanten in 45 landen is geen dag hetzelfde. Hieronder enkele cijfers van 2015.

11-02-16

NABEK verbetert ritplanning en service met PTV xServer

De bouwsector staat onder grote druk om zijn logistiek sneller, efficiënter en dus slimmer in te richten. NABEK speelt daarop in met de inzet van PTV xServer voor transportplanning. Deze softwarecomponenten van de PTV Group zijn via een interface gekoppeld aan het transport management systeem van NABEK. Frank Baudet: “We hebben gewoon een goede rekenmachine nodig.” Met name de bouwsector heeft de afgelopen jaren grote logistieke verbeterslagen doorgemaakt. Het gevolg is dat de leveranciers van bouwmaterialen hun leveringsfrequentie zien stijgen en leveringsgrootte dalen, onder meer omdat op bouwlocaties de ruimte vaak beperkt is om voorraden op te slaan. “Wij spelen daarop in door externe voorraadlocaties in te richten en daarvandaan op afroep te leveren, maar ook door goederenstromen te bundelen en bijvoorbeeld de bouwmaterialen van vier leveranciers met nog maar één vrachtauto af te leveren”, vertelt Frank Baudet, manager ontwikkeling & innovatie van PAX Groep.

19-01-16

NABEK klaar voor nieuw tolsysteem België

België voert op 1 april 2016 een kilometerheffing in voor vrachtwagens zwaarder dan 3,5 ton. Het nieuwe kilometerafhankelijke tolsysteem zal het bestaande netwerk van Eurovignetten vervangen. NABEK Wegtransporten heeft verschillende voorbereidingen getroffen en is klaar voor het nieuwe tolsysteem. Het maximaal toegelaten totaalgewicht op grond van het kentekenbewijs van de combinatie bepaalt vervolgens in welke categorie de vrachtwagen valt. In combinatie met de euroklasse van de motor bepaalt dit het uiteindelijke toltarief per kilometer. De kilometerheffing wordt landelijk ingevoerd, maar per regio kunnen andere tarieven worden vastgesteld. Een overzicht van de tarieven: - Tarieven Vlaanderen - Tarieven Brussel - Tarieven Wallonië  

08-07-15

Charter in beeld - Henk Walda

De vrachtwagen is slechts een middel, onze mensen zorgen dat de goederen veilig en volgens afspraak op de juiste locatie arriveren. Daarom in deze rubriek aandacht voor onze charters. Ditmaal Henk Walda uit Peize, Drenthe. Zo’n 7 jaar terug zocht Henk Walda een nieuwe uitdaging en verruilde het werk op de hoogwerker voor de wereld van het wegtransport. Na gereden te hebben bij Boonstra Transport en Wolter Koops, werd 3,5 jaar geleden de overstap gemaakt naar NABEK Wegtransporten. Walda: “Ik had altijd al een goed gevoel bij NABEK en daarnaast kende ik Jan Geersing (vestigingsleider NABEK Hoogezand, red.) ook al goed. Hij had me al een paar keer een voorstel gedaan en heb uiteindelijk de keuze gemaakt.” Spijt van deze keuze is er nimmer geweest. “Ik heb het prima naar mijn zin bij NABEK. Ik had achteraf wel gewild dat ik de overstap tien jaar eerder had gemaakt.”

20-05-15

NABEK breidt wagenpark uit met nieuwe trailers

Gezien de huidige activiteiten en ontwikkelingen heeft NABEK Wegtransporten vier nieuwe trailers aangeschaft. De trailers, twee coil-trailers en twee tautliners, zijn deze week afgeleverd. NABEK Wegtransporten Rotterdam heeft nogmaals twee nieuwe Krone coil-trailers aangeschaft welke geheel naar wens zijn gebouwd. De vestiging midden in het Rotterdamse havengebied heeft zich de laatste jaren steeds meer gespecialiseerd in het transport van coils. De coil-trailers worden ingezet voor dagelijkse levering in de Benelux, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

07-05-15

PAX Groep steunt rallyteam VRS op WK 2015

Ook dit jaar is PAX Groep sponsor van het uit Oirschot afkomstige rallyteam Verkooijen Rally Sport. In een splinternieuwe Ford Fiesta R2 zal de talentvolle Mats van den Brand Nederland gaan vertegenwoordigen op het WK-rally.   Mats van den Brand staat aan de vooravond van een grote stap in zijn rallycarrière. Met Martijn Wydaeghe als nieuwe navigator en een nieuwe Ford Fiesta R2 start hij als KNAF Talent First rallyrijder in de WK-rally’s van Portugal, Polen, Finland, Duitsland en Spanje. “Vorig seizoen vond ik de rally in Duitsland al het hoogtepunt van het jaar; nu krijg ik een compleet seizoen de kans om WK-wedstrijden te rijden. Dit is waar je van droomt als rallyrijder," aldus de enthousiaste van den Brand. "Ik moet M-Sport, KNAF, Verkooijen Rally Sport en de sponsoren bedanken, zonder hun steun had ik deze stap nooit kunnen zetten."

16-03-15

NABEK fluisterstil onderweg voor Agrifirm Plant

NABEK heeft vanaf het begin van dit jaar de regie overgenomen voor het transport van Agrifirm Plant in de regio Noordoost-Nederland en Flevoland. Speciaal voor deze nieuwe samenwerking is een nieuwe vrachtwagen en trailer, geheel in de kleuren van Agrifirm Plant, aangeschaft. De vrachtwagen is onder andere uitgerust met de ‘stille oplossing’ van DAF waardoor minder dan 72 dB(A) wordt geproduceerd. Er komen steeds meer voorschriften om het geluidsniveau van voertuigen tijdens de avond, nacht en vroege ochtend te beperken. De meeste van deze normen zijn geharmoniseerd en kennen een geluidslimiet van 72 dB(A). Tot nu toe was deze limiet alleen haalbaar voor voertuigen met alternatieve brandstoffen of hybride systemen, wat zeer kostbare oplossingen zijn. Als antwoord hierop ontwikkelde DAF een unieke stille oplossing voor DAF-voertuigen die zijn voorzien van een krachtige en toch zuinige Euro 6-motor. Deze voertuigen maken gebruik van een normale dieselmotor, maar blijven toch binnen de geluidsnormen. Groot voordeel voor NABEK is dat hiermee ook distributie mogelijk is op locaties en tijdstippen waar geluidsnormen gelden.   

06-03-15

PAX Groep blaast nieuw leven in vestiging Alphen aan den Rijn

In Alphen aan den Rijn opent PAX Groep haar multifunctionele logistieke centrum gericht op de bouw en industrie. Verschillende logistieke disciplines en activiteiten komen hier samen. Sinds 1 maart is het pand aan de Eikenlaan operationeel en zijn de eerste logistieke activiteiten reeds gaande. De vestiging, met een oppervlakte van ca. 12.000 m², wordt breed inzetbaar. Zo worden onder andere werkzaamheden van PAX Integrated Logistics, PAX Bouw- en Industrieservice en NABEK Wegransporten ondergebracht in Alphen aan den Rijn. Het pand was voorheen ingericht als warehouse voor opslag en distributie van dranken en levensmiddelen, maar leent zich ook uitstekend voor activiteiten gerelateerd aan de bouw en industrie. De dienstverlening van PAX Groep wordt uitgebreid door het aanbieden van opslag voor zowel lange als korte termijn. Daarnaast kan bijvoorbeeld NABEK vanuit deze strategisch gelegen locatie leveringen voor doe-het-zelfzaken en bouwplaatsen consolideren en crossdocken. Tevens wordt een deel van het pand verhuurd aan derden. 

24-02-15

Transporeon leidt tot meer efficiëntie bij NABEK Antwerpen

“Als iedereen hetzelfde systeem zou gebruiken, zou dat voor ons bijzonder prettig zijn.” De woorden zijn van Karel Verschure, directeur van logistiek dienstverlener NABEK. Verschure benadrukt dat hij niet degene is die nieuwe IT-oplossingen vanaf dag één omarmt, maar dankzij het duidelijke overzicht dat Transporeon het bedrijf biedt, ging de knop absoluut om. “Tracking & tracing is, evenals andere IT-systemen, echt van groot belang voor een bedrijf als NABEK, dus zetten we daarop in.” Bij de logistiek dienstverlener zijn verschillende Transporeon-modules in gebruik. Het Antwerpse bedrijf, dat onderdeel uitmaakt van familiebedrijf PAX Groep, werkt met No-Touch order, Time Slot Management en Transport Visibility. Het gebruikt die modules voor meerdere klanten, maar het meest intensief voor Stora Enso, een papierproducent. Opvallend genoeg was het al ongeveer tien jaar geleden dat deze producent vanuit NABEK de vraag kreeg om data digitaal aan te leveren. “Dat gebeurde destijds nog telefonisch, waarbij er een grotere kans was op onenigheid over tijden en gewichten dan vandaag de dag”, aldus Verschure. Of het verzoek van NABEK destijds heeft geleid tot de implementatie van Transporeon bij de papierproducent, durft Verschure niet te zeggen. “Maar kort nadat zij het platform zijn gaan gebruiken, vroegen ze aan ons hetzelfde te doen. En zoals vaak gezegd, onbekend is onbemind. Maar inmiddels is dat al lang en breed verleden tijd. Het systeem werkt goed, is gebruikersvriendelijk en ik kan er zelf ook mee werken”, besluit hij met een glimlach.

16-01-15

Nieuwe coil-trailers voor NABEK

NABEK Wegtransporten Rotterdam heeft twee speciale coil-trailers laten bouwen welke gehuurd worden van Krone Fleet Nederland B.V. De twee trailers dienen ter vervanging van twee oude trailers. De trailers zijn geheel naar wens van NABEK gebouwd. Naast de herkenbare kleuren en kleine aanpassingen zijn er 10 extra rongpotten geplaatst. Deze zitten aan de zijkant en de kop van de trailer zodat een extra kopschot geplaatst kan worden.