24-02-17

Transport en opslag viaductliggers

Afgelopen vier nachten zijn er 32 viaductliggers vanuit Kootstertille naar het opslagterrein van PAX Bouw- en Industrieservice te Heerenveen gebracht. Deze liggers worden hier tijdelijk opgeslagen en zijn bedoeld voor de realisatie van Knooppunt Joure. De eerste transporten werden in de nacht van maandag op disndag uitgevoerd. De betonnen viaductliggers, afkomstig van Haitsma Beton in Kootstertille, werden in de avond en nacht naar het opslagterrein van PAX Bouw- en Industrieservice gebracht. Per nacht werden onder begeleiding 8 liggers naar Heerenveen gereden. Het transport werd uitgevoerd door Van der Meijden uit Koudekerk aan den Rijn.

02-02-17

Transport twee enorme schoorstenen van Denemarken naar Engeland

Onlangs zijn twee schoorstenen vanuit Denemarken naar Engeland (London) gebracht. Door de enorme lengte van 95 meter werd elke schoorsteen in vier delen vervoerd. De acht delen, variërend in lengte van 20 tot 28 meter, zijn in Denemarken geladen. Hier zijn ze vervolgens op de ferry gezet met bestemming Engeland. Eenmaal aangekomen werden de opleggers weer aangekoppeld om de reis te vervolgen naar Londen.

22-12-16

NABEK Amsterdam verhuist naar Alphen

De Amsterdamse vestiging van NABEK Wegtransporten verhuist per 1 januari naar Alphen aan den Rijn. Vanuit dit multifunctionele pand van PAX Groep kan NABEK haar klanten nog beter bedienen. Al sinds de hernieuwde start van PAX Groep in Alphen aan den Rijn is er steeds meer samenwerking tot stand gekomen tussen NABEK Amsterdam en de locatie Alphen aan den Rijn. Raymond Dressel, commercieel directeur NABEK Wegtransporten: “Het type werk wat we doen vraagt steeds vaker om de mogelijkheid voor op- en overslag. Iets wat in de Alphense vestiging, met een oppervlakte van ca. 12.000 m2, ruim voorhanden is en waar al veel gebruik van is gemaakt.”

14-12-16

Remix ziet NABEK als 'partner in business'

Al bijna 10 jaar rijdt NABEK Hoogezand dagelijks door Nederland en Duitsland voor Remix Droge Mortel BV. De leverancier en producent van hoogwaardige droge mortels heeft in NABEK een 'partner in business' gevonden waarmee gespard kan worden over uiteenlopende vraagstukken. Vanuit de geavanceerde productielocaties te Ellertshaar en Hardenberg levert Remix droge mortel producten in silo's, big bags en zakken. NABEK rijdt dagelijks het zakgoed vanaf deze productielocaties naar de afnemers in binnen- en buitenland. Remix heeft haar mortels kunnen innoveren naar kwalitatieve producten die problemen op de bouwplaats helpen oplossen: geen witte sluiers meer op gevels en het gewenste metselproductieniveau. Het noordelijk bedrijf is hierdoor uitgegroeid tot marktleider in Nederland.

21-11-16

Ontspoorde trein Winsum geborgen

Afgelopen zaterdag zijn de wrakstukken geborgen van de trein die vrijdagmiddag in het Groningse Winsum ontspoorde. Bij de onbewaakte overgang botste de trein op een tankwagen waarbij enkele treinpassagiers zwaargewond raakten. Op vrijdagavond 19:00 uur werd PAX Bouw- en Industrieservice gebeld of geholpen kon worden met het bergen van de wrakstukken. De ontspoorde trein is zaterdag zorgvuldig in delen weggetakeld en met diepladers afgevoerd.

27-09-16

ISO9001-certificering twee jaar verlengd

PAX Integrated Logistics is al jaren ISO-gecertificeerd. Na een controle door DNV is het certificaat wederom voor twee jaar verlengd. Het certificaat is een bevestiging dat de bedrijfsprocessen volledig onder controle zijn en dat de kwaliteit gewaarborgd is. De externe auditor van DNV heeft de documentatie van PAX Integrated Logistics beoordeeld, gesprekken gevoerd met de medewerkers en de bedrijfsprocessen geanalyseerd. Hiermee is geconstateerd dat het kwaliteitsmanagementsysteem ruimschoots volgens de ISO9001-norm is ingericht. De verlenging van het certificaat is een erkenning voor de prestaties die de organisatie dagelijks neerzet. Ervaring leert bovendien dat ook klanten veel waarde hechten aan het certificaat. ISO9001 is een internationale standaard, uitgegeven door de International Standardization Organisation. ISO9001 stelt zich ten doel om internationale vereisten voor kwaliteitssystemen te standaardiseren, meetbaar en controleerbaar te maken. In hoofdlijnen zijn ze erop gericht om alle relevante processen in organisaties beheerst te laten verlopen. Van inkoop en productie tot de verkoop en service.

09-09-16

Transport stoommachine uit 1897

Vanochtend werd per dieplader een bijzondere lading Leeuwarden binnengereden, namelijk een 14.250 kg zware Landeweer-stoommachine uit 1897. Ter gelegenheid van de Open Monumentendag wordt de stoommachine tentoongesteld in de Blokhuispoort. Bij Meijer Plaatbewerking in Sint Jacobiparochie werd de stoommachine om 08:00 geladen. Op weg naar de eindbestemming werd ter hoogte van de bekende Oldehove even gestopt zodat liefhebbers een plaatje konden schieten van dit industriële erfgoed.

17-08-16

NABEK maakt samen met PTV werk van de toekomst

‘Nog voldoende rek’ NABEK, onder andere gespecialiseerd in de distributie van bouwmaterialen, maakt bij de transportplanning gebruik van de PTV xServer. De ervaringen zijn positief, maar het kan natuurlijk altijd beter en dus kijken NABEK en PTV graag verder.

09-08-16

Paard uit Hoogeveense Vaart getakeld

Chauffeur Martijn Miedema deed een bijzondere ontdekking toen hij vorige week door Meppel reed. In de Hoogeveense vaart stond tot zijn verbazing een paard in het water. Bij de reddingsactie bood de autolaadkraan uitkomst. Deze werd direct ingezet en in samenwerking met de brandweer en politie kon het paard uit het water getakeld worden.

02-06-16

Tien vijzels onderweg naar Egypte

Tien enorme vijzels gaan deze week op transport richting de haven van Antwerpen. De vijzels lagen sinds februari in opslag op het terrein van PAX Bouw- en Industrieservice. Met behulp van een autolaadkraan en een telescoopkraan van Kielstra Kraanverhuur worden de vijzels op de trailers geladen. Gisteren werden drie stuks geladen, vandaag vier en morgen zullen de laatste drie richting Antwerpen gaan. Hier zullen de vijzels per schip verder gaan richting Gabal El Asfar, Egypte.

22-04-16

Dode hoek demonstratie 2016

Net zoals voorgaande jaren hebben de kinderen van basisschool " de Zonnetuin " uit het Belgische Brugge een voorlichting gekregen over veiligheid in het verkeer. Op deze succesvolle dag is middels praktische demontraties inzicht gegeven in de gevaren van de 'dode hoek'. Tegenwoordig hebben vrachtauto’s spiegels en zelfs camerasystemen. En toch kan de chauffeur niet álles zien. Er zijn plekken rondom de vrachtauto waar fietsers of bromfietsers ineens onzichtbaar worden, ze zitten dan in de dode hoek. Houd daarom meer dan drie meter afstand en ga nooit naast een vrachtauto staan, maar blijf er altijd rechts achter met zeker drie meter afstand.

15-04-16

Nogmaals krachtig DAF trio voor PAX Bouw- en Industrieservice

PAX Bouw- en Industrieservice heeft recent drie nieuwe DAF's in gebruik genomen. Het betreft een DAF XF 510 FTT, DAF XF 460 FTS en een DAF XF 460 FAN. Vorig jaar werd exact hetzelfde trio aangeschaft. Uiteraard zijn ook deze nieuwe werkpaarden weer gespoten in de herkenbare bruine kleur. De 6x4 trekker (FTT) heeft een 510 PK sterke motor en een dubbel aangedreven as. Deze krachtige trekker wordt ingezet voor speciaal transport, hoofdzakelijk in combinatie met een dieplader. De 6x2 kraantrekker (FTS) met lift-as is uitgerust met een autolaadkraan. Deze lichte en compacte kraan zorgt voor een substantiële verhoging van de hefcapaciteit en berekent de stabiliteit zo dicht als mogelijk naar de werkelijke stabiliteitssituatie, ook in krappe ruimtes. Ook de 6x2 bakwagen (FAN) is uitgerust met een autolaadkraan. Deze bakwagen heeft een stuurbare naloop-as en een open laadbak. Deze laadbak is specifiek naar de wensen van PAX Bouw- en Industrieservice ontwikkeld, zo is de laadbak uitgerust met verstelbare vastzet- en opbergmogelijkheden.

25-03-16

Charter in beeld - Gebroeders Gons

De gebroeders Fred en Martijn Gons komen uit een rasechte transportfamilie waar het goederenvervoer over de weg met de paplepel is ingegoten. Inmiddels rijdt het duo al circa 25 jaar in de groen-gele kleuren voor NABEK Amsterdam.   De familie Gons uit Nederhorst den Berg is al sinds de jaren dertig actief in de transportwereld. Jacob Gons, die tuinder was, bracht zelf zijn eigen groente naar de veiling. Hij beschikte namelijk over een transportvergunning en ging hiermee ook steeds vaker groenten van andere kwekers vervoeren. Zijn drie zoons zetten het bedrijf voort, maar stopten met het telen van groenten en gingen zich volledig richten op het wegtransport. Het transportbedrijf Fa. Gebr. Gons was een feit. In het jaar 1970 werd er voor het eerst voor NABEK gereden. Aanvankelijk met één vaste vrachtwagen, later met drie.

14-03-16

Nieuwe voertuigen op beursstand Rondaan en Palfinger Nederland

Tijdens de beurs Transport Compleet te Hardenberg pronken op de gezamenlijke stand van Rondaan en Palfinger Nederland twee nieuwe voertuigen van PAX Bouw- en Industrieservice. Het betreft een DAF XF 460 FTS en een DAF XF 460 FAN. De 6x2 kraantrekker (FTS) met lift-as is uitgerust met een autolaadkraan. In dit geval de perfecte krachtpatser voor op een 3-assig trekkerchassis: de eindeloos zwenkende Palfinger PK63002-EH. Deze lichte en compacte kraan zorgt voor een substantiële verhoging van de hefcapaciteit en berekent de stabiliteit zo dicht als mogelijk naar de werkelijke stabiliteitssituatie, ook in krappe ruimtes.

04-03-16

Dynamische wereld van PAX Groep | 2015

Elke dag staan wij weer voor nieuwe uitdagingen. Met 160.000 transporten per jaar en ruim 2000 klanten in 45 landen is geen dag hetzelfde. Hieronder enkele cijfers van 2015.

29-02-16

Nachtelijk transport opslagtanks Woudsend - Heerenveen

Afgelopen weekend heeft PAX Bouw- en Industrieservice het transport verzorgd van drie enorme opslagtanks. De opslagtanks zijn bestemd voor de kaasfabriek in Heerenveen en dienen ter uitbreiding van de productiecapaciteit. Het transport is uitgevoerd in drie fasen. Het eerste deel bestond uit het wegtransport van Woudsend naar Spannenburg. In samenwerking met Kielstra Kraanverhuur werden de opslagtanks geladen op een schip die ze vervolgens naar de haven van Drachten heeft gebracht. Voor het laatste traject gingen de opslagtanks weer over op de trailers om over de weg de eindbestemming in Heerenveen te bereiken.

11-02-16

NABEK verbetert ritplanning en service met PTV xServer

De bouwsector staat onder grote druk om zijn logistiek sneller, efficiënter en dus slimmer in te richten. NABEK speelt daarop in met de inzet van PTV xServer voor transportplanning. Deze softwarecomponenten van de PTV Group zijn via een interface gekoppeld aan het transport management systeem van NABEK. Frank Baudet: “We hebben gewoon een goede rekenmachine nodig.” Met name de bouwsector heeft de afgelopen jaren grote logistieke verbeterslagen doorgemaakt. Het gevolg is dat de leveranciers van bouwmaterialen hun leveringsfrequentie zien stijgen en leveringsgrootte dalen, onder meer omdat op bouwlocaties de ruimte vaak beperkt is om voorraden op te slaan. “Wij spelen daarop in door externe voorraadlocaties in te richten en daarvandaan op afroep te leveren, maar ook door goederenstromen te bundelen en bijvoorbeeld de bouwmaterialen van vier leveranciers met nog maar één vrachtauto af te leveren”, vertelt Frank Baudet, manager ontwikkeling & innovatie van PAX Groep.

05-02-16

Audit VCA-P onderstreept hoog veiligheidsbewustzijn bij PAX Bouw- en Industrieservice

In januari vond bij PAX Bouw- en Industrieservice de jaarlijkse audit van de VCA Petrochemie 2008/05 (VCA-P) certificering plaatst. Wederom is een zeer positieve beoordeling behaald zonder tekortkomingen. Met het positieve resultaat worden de inspanningen bevestigd die geleverd worden op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu. Volgens de inspectie is de lat dit jaar weer hoger gelegd en is het veiligheidsbewustzijn inmiddels echt gemeengoed geworden. Op kantoor, onderweg of op locatie, in alle lagen van de organisatie wordt dit bewustzijn gestimuleerd. Tevens bleek tijdens de inspectie dat de werklocaties aan de hoogste veiligheidseisen voldoen en het materiaalbeheer en keuringssystemen prima op orde zijn.

19-01-16

NABEK klaar voor nieuw tolsysteem België

België voert op 1 april 2016 een kilometerheffing in voor vrachtwagens zwaarder dan 3,5 ton. Het nieuwe kilometerafhankelijke tolsysteem zal het bestaande netwerk van Eurovignetten vervangen. NABEK Wegtransporten heeft verschillende voorbereidingen getroffen en is klaar voor het nieuwe tolsysteem. Het maximaal toegelaten totaalgewicht op grond van het kentekenbewijs van de combinatie bepaalt vervolgens in welke categorie de vrachtwagen valt. In combinatie met de euroklasse van de motor bepaalt dit het uiteindelijke toltarief per kilometer. De kilometerheffing wordt landelijk ingevoerd, maar per regio kunnen andere tarieven worden vastgesteld. Een overzicht van de tarieven: - Tarieven Vlaanderen - Tarieven Brussel - Tarieven Wallonië  

25-11-15

PAX Groep in een nieuw jasje

Na jarenlang hetzelfde logo te hebben gevoerd, is het tijd voor nieuw elan. Het oude logo met de ‘pijltjes’ is daarom ingeruild voor een nieuw logo. Ook is er een nieuwe huisstijl ontwikkeld. Gezien alle positieve ontwikkelingen rondom PAX Groep willen we een uitstraling die bij ons past; die van een sterk en modern bedrijf. Waar PAX Groep voorheen enkel getoond werd als moederbedrijf van de werkmaatschappijen, bewegen we steeds meer naar een organisatie die haar diensten geïntegreerd aanbiedt. Met de nieuwe huisstijl beoogt PAX Groep een uitstraling te creëren die aansluit bij de organisatiecultuur en het hoge kwaliteitsniveau van de dienstverlening.

19-11-15

Groei industrie Polen leidt bij VETRA tot complexere logistieke vraagstukken

Polen blijft zich als groeiend afzetgebied ontwikkelen wat gepaard gaat met de groeiende vraag naar transport van en naar het land. Bij VETRA Containervervoer werd de trend al tijdig gesignaleerd, maar wordt nu ook ondervonden dat er steeds meer vraag komt naar specifieke oplossingen voor het transport van zeecontainers. Transport tussen Nederland en Polen gaat steeds sneller en soepeler. Mede met een groot afzetland als Duitsland tussen de landen in, zijn er veel mogelijkheden en wordt de doorlooptijd aanzienlijk verkort. Jan van Eck, vestigingsleider VETRA Containervervoer: “Over de weg, water of per spoor. Verschillende modaliteiten kunnen steeds effectiever worden gecombineerd. Met name de treinverbindingen tussen Rotterdam en Polen zijn behoorlijk verbeterd de laatste jaren. Er komen steeds meer shuttleverbindingen, maar ook in Polen zelf is de infrastructuur enorm vooruitgegaan.” 

30-10-15

Charter in beeld - Jan Scholtens

Na tientallen jaren op de weg gaat Jan Scholtens met pensioen en neemt afscheid van de transportwereld. De laatste 17 jaar reed de charter uit Terwolde (Gelderland) voor VETRA Containervervoer. Met name de vrijheid van het charterwerk sprak Scholtens aan: "Als zzp'er bepaal je in zekere mate zelf wat je doet. Zeker als je werkt met flexibele opdrachtgevers is dat het grootste pluspunt." Het vervoeren van containers was Scholtens op het lijf geschreven, zeker naarmate de jaren gingen tellen. "Over het algemeen is het containertransport lichamelijk wat minder zwaar. Vaak is het alleen even de deuren openslaan en de rest wordt allemaal gedaan."

21-10-15

DRACO showt aanhangwagen PAX Bouw- en Industrieservice op BedrijfsautoRai

Na vele jaren van afwezigheid zal DRACO uit Sneek weer aanwezig zijn op de BedrijfsautoRAI. Op deze beurs zal DRACO o.a. een uitschuifbare aanhangwagen showen die PAX Bouw- en Industrieservice daarna aan haar vloot zal toevoegen. Dit type aanhangwagen gebruikt PAX Bouw- en Industrieservice in het merendeel van haar combinaties. Bijzonder aan deze aanhangwagens is dat ze in de lengte uitschuifbaar zijn tot 10 meter. Door de dubbele ligger ontstaat een stabieler geheel en is het mogelijk om lading in het middendeel lager te laden.

08-10-15

CASTLE biedt uitkomst voor TAB

Vanwege tijdelijk ruimtegebrek voert tankenbouwer TAB uit De Blesse werkzaamheden uit op de locatie van PAX Bouw- en Industrieservice in Heerenveen. In deze multifunctionele ruimte, die door externe partijen gebruikt kan worden, zijn 4 tanks geïsoleerd en verder gereedgemaakt voor gebruik. Wegens de vele opdrachten bij Tank- en Apparatenbouw de Blesse (TAB) ontstond gebrek aan overdekte ruimte en konden slechts 2 tanks, van een project van 6, op het eigen terrein worden bewerkt voor het vervolgtraject. Mient van der Merk, bedrijfsleider TAB: “De mogelijkheden voor dit soort werkzaamheden zijn hier vrij beperkt. Ideaal natuurlijk als we dan bij PAX de ruimte wel kunnen krijgen. De loods daar is van alle gemakken voorzien en de mensen van De Bruin (Isolatiebedrijf de Bruin, Venray. red.) hebben hier alle ruimte om de tanks isoleren.” Eerder werden al regelmatig tanks en apparaten tijdelijk opgeslagen op het terrein van PAX Bouw- en Industrieservice.

30-09-15

500e Solidex melkstal afgeleverd

Gisterochtend is het heuglijke feit gevierd dat DeLaval de 500e Solidex melkstal heeft afgeleverd. Tevens betekende deze mijlpaal dat PAX Dedicated Transport voor de 500e keer deze populaire melkstal heeft vervoerd. Op dinsdagochtend 29 september werd de stal met serienummer 500 afgeleverd bij het bedrijf Berkepies – Hagting in het Drentse Nooitgedacht. Onder toeziend oog van beide families werden de materialen, verpakt in een blauwe strik, per meeneemheftruck het terrein opgereden. Met name voor de compactheid is voor dit type stal gekozen, alsook de robuustheid en het gebruiksgemak.

24-09-15

Met spoed naar Duitse opvangcentra

Ten behoeve van de opvang van asielzoekers heeft PAX Bouw- en Industrieservice met spoed 16 units naar Duitsland gebracht. De units met sanitaire voorzieningen zijn geplaatst bij de opvangcentra in Gelnhausen en Heiligenhaus. De enorme toestroom van met name Syrische, Eritrese en Afghaanse vluchtelingen leidt de laatste weken ook in Duitsland tot problemen. Sommige opvangcentra zijn niet bestand tegen de hoge aantallen en het ontbreekt met name aan voldoende sanitaire voorzieningen.

02-09-15

Ook nieuwe DAF voor PAX Dedicated Transport

Ook PAX Dedicated Transport heeft haar wagenpark uitgebreid met een nieuwe DAF. Het betreft de 440 pk sterke DAF XF 440 FT welke volledig naar wens is opgebouwd. De trekker is deze week afgeleverd door ESA Trucks te Marum. Onder andere op basis van het brandstofverbruik, comfort en de prijs-kwaliteitverhouding werd door PAX Dedicated Transport gekozen voor de nieuwe DAF. Ook speelden eerdere positieve ervaringen binnen de PAX Groep mee. Zo werd eerder dit jaar al een fluisterstille DAF CF in gebruik genomen (i.s.m. NABEK Wegtransporten) en werden een DAF XF 510 FTT, DAF XF 460 FTS en DAF XF 460 FAN aan het wagenpark van PAX Bouw- en Industrieservice toegevoegd.

07-07-15

Charter in beeld - Henk Walda

De vrachtwagen is slechts een middel, onze mensen zorgen dat de goederen veilig en volgens afspraak op de juiste locatie arriveren. Daarom in deze rubriek aandacht voor onze charters. Ditmaal Henk Walda uit Peize, Drenthe. Zo’n 7 jaar terug zocht Henk Walda een nieuwe uitdaging en verruilde het werk op de hoogwerker voor de wereld van het wegtransport. Na gereden te hebben bij Boonstra Transport en Wolter Koops, werd 3,5 jaar geleden de overstap gemaakt naar NABEK Wegtransporten. Walda: “Ik had altijd al een goed gevoel bij NABEK en daarnaast kende ik Jan Geersing (vestigingsleider NABEK Hoogezand, red.) ook al goed. Hij had me al een paar keer een voorstel gedaan en heb uiteindelijk de keuze gemaakt.” Spijt van deze keuze is er nimmer geweest. “Ik heb het prima naar mijn zin bij NABEK. Ik had achteraf wel gewild dat ik de overstap tien jaar eerder had gemaakt.”

10-06-15

PAX Bouw- en Industrie ontvangt IServe Huhtamaki Award 

Op 28 mei werd de IServe Huhtamaki Day georganiseerd. Na een inspirerende sessie werd PAX Bouw- en Industrieservice beloond met de IServe Huhtamaki Award. Huhtamaki, al jarenlang een goede partner/klant van PAX Bouw- en Industrieservice, organiseerde voor de eerste keer deze samenkomst waarbij de belangrijkste servicebedrijven werden uitgenodigd. Doel van deze dag was om het belang van de samenwerking te benadrukken en mee te denken over het groeiende niveau van de wereldwijde dienstverlening van Huhtamaki aan productiebedrijven.

09-06-15

Montage extrusielijn in Cornedo, Italië

In opdracht van Windmöller & Hölscher heeft een team van PAX Bouw- en Industrieservice in het Italiaanse Cornedo de complete montage verzorgd van een extrusielijn. In een tijdsspanne van drie weken is de extruder-installatie voor de productie van plastiekfolie geplaatst bij CROCCO Spa. Het Italiaanse bedrijf is een grote speler in de flexibele verpakkingsindustrie. De Varex II Coaxline bestond uit 5 extruders met een werkbreedte van 1600 mm, waarna de vijflaagse folie via de koeltoren door de nieuwe wikkelstations tot rollen folie wordt verwerkt. 

02-06-15

Nieuwe DAF's voor PAX Bouw- en Industrieservice

PAX Bouw- en Industrieservice heeft recent drie nieuwe DAF's in gebruik genomen. Het betreft een DAF XF 510 FTT, DAF XF 460 FTS en een DAF XF 460 FAN. Uiteraard zijn de nieuwe werkpaarden weer gespoten in de herkenbare bruine kleur. De 6x4 trekker (FTT) heeft een 510 PK sterke motor en een dubbel aangedreven as. Deze krachtige trekker wordt ingezet voor speciaal transport, hoofdzakelijk in combinatie met een dieplader. A7 te Heerenveen

22-05-15

A50 bij Ravenstein tijdelijk afgesloten voor oversteek bijzonder transport

Om twee enorme katalysatoren op de eindbestemming te krijgen is het verkeer op de A50 bij Ravenstein tijdelijk stilgelegd. Door de grootte van de lading was rondrijden over deze snelweg geen optie en werd de keuze gemaakt om de vier rijbanen dwars over te steken. Op dinsdag 19 mei werden de katalysatoren vanaf een kade in Dordrecht overgeslagen op een binnenvaartschip. Na aankomst in een kleine recreatiehaven in Ravenstein is de lading een dag later weer overgeslagen op de diepladers van PAX Bouw- en Industrieservice. Om schade tijdens het wegtransport te voorkomen zijn de delen eerst nog in folie verpakt en zodoende klaargemaakt voor de volgende uitdaging: dwars de A50 oversteken.

20-05-15

NABEK breidt wagenpark uit met nieuwe trailers

Gezien de huidige activiteiten en ontwikkelingen heeft NABEK Wegtransporten vier nieuwe trailers aangeschaft. De trailers, twee coil-trailers en twee tautliners, zijn deze week afgeleverd. NABEK Wegtransporten Rotterdam heeft nogmaals twee nieuwe Krone coil-trailers aangeschaft welke geheel naar wens zijn gebouwd. De vestiging midden in het Rotterdamse havengebied heeft zich de laatste jaren steeds meer gespecialiseerd in het transport van coils. De coil-trailers worden ingezet voor dagelijkse levering in de Benelux, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

07-05-15

PAX Groep steunt rallyteam VRS op WK 2015

Ook dit jaar is PAX Groep sponsor van het uit Oirschot afkomstige rallyteam Verkooijen Rally Sport. In een splinternieuwe Ford Fiesta R2 zal de talentvolle Mats van den Brand Nederland gaan vertegenwoordigen op het WK-rally.   Mats van den Brand staat aan de vooravond van een grote stap in zijn rallycarrière. Met Martijn Wydaeghe als nieuwe navigator en een nieuwe Ford Fiesta R2 start hij als KNAF Talent First rallyrijder in de WK-rally’s van Portugal, Polen, Finland, Duitsland en Spanje. “Vorig seizoen vond ik de rally in Duitsland al het hoogtepunt van het jaar; nu krijg ik een compleet seizoen de kans om WK-wedstrijden te rijden. Dit is waar je van droomt als rallyrijder," aldus de enthousiaste van den Brand. "Ik moet M-Sport, KNAF, Verkooijen Rally Sport en de sponsoren bedanken, zonder hun steun had ik deze stap nooit kunnen zetten."

30-03-15

Eerste boomhuthotel geplaatst in Leeuwarden

Overnachten in een boomhut? Dat kan voortaan in Leeuwarden. Afgelopen vrijdag werd de eerste boomhut aan de Zuider- grachtswal door PAX Bouw- en Industrieservice in de bomen geplaatst. Vanuit Dokkum werd de boomhut, ook wel ‘pod’ genoemd, op transport gezet naar de Friese hoofdstad. Met het nodige millimeterwerk werd de boomhut vervolgens op een frame van boomstammen geplaatst.

16-03-15

NABEK fluisterstil onderweg voor Agrifirm Plant

NABEK heeft vanaf het begin van dit jaar de regie overgenomen voor het transport van Agrifirm Plant in de regio Noordoost-Nederland en Flevoland. Speciaal voor deze nieuwe samenwerking is een nieuwe vrachtwagen en trailer, geheel in de kleuren van Agrifirm Plant, aangeschaft. De vrachtwagen is onder andere uitgerust met de ‘stille oplossing’ van DAF waardoor minder dan 72 dB(A) wordt geproduceerd. Er komen steeds meer voorschriften om het geluidsniveau van voertuigen tijdens de avond, nacht en vroege ochtend te beperken. De meeste van deze normen zijn geharmoniseerd en kennen een geluidslimiet van 72 dB(A). Tot nu toe was deze limiet alleen haalbaar voor voertuigen met alternatieve brandstoffen of hybride systemen, wat zeer kostbare oplossingen zijn. Als antwoord hierop ontwikkelde DAF een unieke stille oplossing voor DAF-voertuigen die zijn voorzien van een krachtige en toch zuinige Euro 6-motor. Deze voertuigen maken gebruik van een normale dieselmotor, maar blijven toch binnen de geluidsnormen. Groot voordeel voor NABEK is dat hiermee ook distributie mogelijk is op locaties en tijdstippen waar geluidsnormen gelden.   

06-03-15

PAX Groep blaast nieuw leven in vestiging Alphen aan den Rijn

In Alphen aan den Rijn opent PAX Groep haar multifunctionele logistieke centrum gericht op de bouw en industrie. Verschillende logistieke disciplines en activiteiten komen hier samen. Sinds 1 maart is het pand aan de Eikenlaan operationeel en zijn de eerste logistieke activiteiten reeds gaande. De vestiging, met een oppervlakte van ca. 12.000 m², wordt breed inzetbaar. Zo worden onder andere werkzaamheden van PAX Integrated Logistics, PAX Bouw- en Industrieservice en NABEK Wegransporten ondergebracht in Alphen aan den Rijn. Het pand was voorheen ingericht als warehouse voor opslag en distributie van dranken en levensmiddelen, maar leent zich ook uitstekend voor activiteiten gerelateerd aan de bouw en industrie. De dienstverlening van PAX Groep wordt uitgebreid door het aanbieden van opslag voor zowel lange als korte termijn. Daarnaast kan bijvoorbeeld NABEK vanuit deze strategisch gelegen locatie leveringen voor doe-het-zelfzaken en bouwplaatsen consolideren en crossdocken. Tevens wordt een deel van het pand verhuurd aan derden.