PAX Groep richt zich op de coördinatie en uitvoering van logistieke projecten. Of het nu gaat om een distributierit van A naar B, het transport van een 25 meter lange opslagtank of de montage van een machinelijn. Wij vertalen uw wensen in concrete oplossingen, veelal uitgevoerd met eigen specialisten en middelen. Altijd met één onderliggend doel: onze klanten succesvoller maken. Daarbij willen we bovenal gewoon een prettig bedrijf zijn om mee én bij te werken.

 

Integrale oplossingen

Verbindingen maken, letterlijk en figuurlijk. Door het combineren van logistieke disciplines bieden wij een integrale oplossing op de meest uiteenlopende logistieke vraagstukken. Geen lading te groot, geen land te ver. Wij denken niet in grenzen, maarvoorzien in mogelijkheden. We zijn wereldwijd actief, maar de focus ligt op de complexe logistieke bewegingen in de Europese ‘Delta’. Hierbinnen coördineren we de inkomende en uitgaande stromen voor zowel toeleveranciers als eindgebruikers.

 

Duurzame relaties

De meerwaarde van PAX Groep? Die komt pas echt tot uiting naarmate we onze klanten beter leren kennen. Hoe meer inzicht we krijgen, hoe beter we onze kennis en expertise toe kunnen passen. Wij willen meer zijn dan een logistiek dienstverlener. Daarom investeren we in duurzame relaties met onze klanten. Een gezonde en solide basis creëren waaruit we tot de beste oplossingen komen.
 

Gezond groeien

PAX Groep heeft de ambitie om de aankomende jaren gestaag en gezond door te groeien. Niet zozeer groei in de vorm van omzet, maar met name groei in de kwaliteit van onze dienstverlening. Onszelf nog verder ontwikkelen, nog meer tevreden klanten, nog meer obstakels overwinnen. Dát zijn onze uitdagingen om verder te groeien in de wereld van de logistiek.


Onze basis

Al 90 jaar lang wordt er bij PAX Groep gewerkt met drie kernwaarden: wilskracht, eendracht en daadkracht. Het is het fundament van onze organisatie en zal dat ook altijd blijven. Ze staan aan de basis van wie we zijn en hoe we handelen.
 


Wilskracht

Elke dag beter willen worden, elke dag obstakels overwinnen en elke dag het beste voor onze klanten. Maar het beste ligt niet altijd voor de hand. Daarom blijven we ons ontwikkelen en ontdekken we kansen om onze klant keer op keer de beste oplossing te bieden. Dit streven, deze wilskracht, om altijd voor het beste te gaan, zit in ons bloed. Wij gaan door waar anderen stoppen, elke dag weer.
 


Eendracht

Alleen kunnen we veel, samen nog veel meer. Wij geloven in de kracht van het collectief. Met z’n allen zetten we de schouders eronder om samen tot topprestaties te komen. Daarbij staat ook samenwerking met de klant centraal. Van begin tot eind persoonlijk en betrokken. We zien namelijk welke krachten er vrijkomen als bepaalde partijen elkaar vinden en hun kennis delen.
 


Daadkracht

We opereren wereldwijd, maar willen te allen tijde het menselijke karakter van een lokale organisatie behouden. Geen ingewikkelde constructies en mooie praatjes. We doen wat we zeggen en zeggen wat we doen. Duidelijk, betrouwbaar en recht door zee. Zo ontstaat wederzijds vertrouwen en dat is het fundament voor onze langetermijnrelaties. 

 

Historie PAX Groep

Het ware barre tijden in 1923, ook voor landarbeider Pieter Plantinga. Om toch brood op de plank te brengen besloot hij, naast zijn werkzaamheden op de Groningse akkers, zijn heil te zoeken in de transport. Met geleend geld van de plaatselijke boer wist hij een oude brandweerwagen op de kop te tikken. Deze Ford TT Truck* werd volledig opgeknapt en omgebouwd tot vrachtwagen.

Verantwoord Ondernemen

Sinds de beginjaren van PAX Groep is er altijd veel waarde gehecht aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zo handelen wij altijd met respect voor werknemers, maatschappij en milieu. Dit betekent dat wij zorgen voor goede arbeidsvoorwaarden en voortdurend investeren in kennis en opleiding van onze werknemers.

De dynamische wereld van PAX Groep

Elke dag staan wij weer voor nieuwe uitdagingen. Met 160.000 transporten per jaar en ruim 2000 klanten in 45 landen is geen dag hetzelfde bij PAX Groep. Bekijk hier de infographic van PAX Groep.

Nieuws

Hoe PAX Groep de reuzen naar Leeuwarden brengt

06-08-18 - Voeten, losse bijbehorende schoenen, een knie. De onderdelen waaruit de drie reuzen van Franse theatergroep Royal de Luxe bestaan komen stuk voor stuk aan in Leeuwarden. PAX Groep uit Heerenveen haalt ze op uit Nantes. Zeventien auto’s zijn ervoor nodig om de poppen en ander materiaal naar Leeuwarden te halen. De eerste vracht kwam afgelopen maandag aan op het terrein van WTC Expo in Leeuwarden, waar de reuzen door het Franse gezelschap in elkaar worden gezet. Gisteren werden twee wagens gelost en vandaag volgt nog een. Dinsdag wordt de laatste vracht in Frankrijk geladen, meldt uitvoerder Roelof Dijkstra (36) van transportbedrijf PAX Bouw- en Industrieservice uit Heerenveen. De drie reuzen, een duiker, een klein meisje en hond leggen 17, 18 en 19 augustus een route af door Leeuwarden. De weg die ze gaan bewandelen is nog geheim. Drie auto’s van PAX rijden mee in de voorstelling. Een ervan zal bijvoorbeeld een stoel vervoeren waarop het reuzenmeisje kan zitten. ,,We hadden er niet veel werk aan om daar chauffeurs voor te vinden”, lacht Dijkstra. ,,Zij zitten er straks met de neus bovenop.” Aan het vervoer ging ongeveer een half jaar voorbereidingstijd vooraf. Het theatergezelschap heeft eigen kranen waaraan de reuzen komen te hangen. Ook die moeten naar Leeuwarden. Die voor de duiker weegt 28 ton en is ingeklapt rond de vier meter hoog. Een vrachtwagen - met vracht - mag in Europa vier meter hoog zijn. Voor afmetingen daarboven moest het bedrijf in Frankrijk, België en Nederland een ontheffing aanvragen om toch met de vracht de weg op te mogen. Dijkstra: ,,Er moest een speciale trailer onder. De beladen combinatie was nu 4.40 meter hoog.” Onderweg zijn tot nog toe geen problemen ontstaan. ,,De chauffeurs meldden alleen veel wegwerkzaamheden in Frankrijk.” Het is een bijzondere klus voor het bedrijf, vindt Dijkstra. ,,Vracht met speciale afmetingen is dagelijkse kost voor ons, maar dit is wel anders. Hier hangt een andere sfeer omheen. De reuzen zijn onderdeel van Culturele Hoofdstad, er worden 400.000 bezoekers verwacht. Het is mooi dat we daar een stukje aan kunnen bijdragen. Campings en hotels zitten vol. Dit zal Fryslân op de kaart zetten.’’