Sinds de beginjaren van PAX Groep is er altijd veel waarde gehecht aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zo handelen wij altijd met respect voor werknemers, maatschappij en milieu. Dit betekent dat wij zorgen voor goede arbeidsvoorwaarden en voortdurend investeren in kennis en opleiding van onze werknemers.


Wij willen voorop blijven op het gebied van innovatie. Daarom wordt er structureel gezocht om logistieke vraagstukken op een efficiëntere en schonere manier op te lossen. Daarnaast zijn wij sterk verankerd in onze leefomgeving. Wij investeren in cultuur, sport en andere maatschappelijke initiatieven die passen bij de cultuur van PAX Groep.
Maatschappelijk verantwoord ondernemen is bij ons dus niet alleen een slogan; wij brengen dit met de gehele organisatie ook echt tot uiting.
 

Trotse sponsor SC Cambuur

SC Cambuur is een voetbalclub die met herkenbaar, aanvallend en attractief voetbal het publiek wil vermaken. Een ‘avondje Cambuur’ staat dan ook garant voor een avond vol passie, strijdlust en emotie. SC Cambuur is een warme, sympathieke volksclub waar iedereen zich thuis voelt. Deze eigenzinnige en strijdlustige (‘de kop derfoar’) club ondersteunt bovendien veel maatschappelijke projecten. Allemaal aspecten waarmee PAX Groep zich volkomen kan identificeren. Daarnaast steunt PAX Groep vele amateurverenigingen in Nederland en is betrokken bij diverse culturele evenementen in de regio.
 

PAX Reduce Program

PAX Groep is continu op zoek naar oplossingen om de invloed van haar bedrijfsvoering op het milieu te verminderen. Om dit effectief tot uiting te laten komen is het 'PAX Reduce Program' opgesteld. Binnen dit programma wordt er continu gezocht naar hoe goederenstromen geoptimaliseerd en onnodige bewegingen gereduceerd kunnen worden. Zo wordt de uitstoot van CO2 beperkt door te investeren in een ‘schoon’ wagenpark en modern materieel. Daarnaast beschikt PAX Groep over de nieuwste warehouse faciliteiten die volledig worden verwarmd met aardwarmte en wordt voor alle afvalstromen gezocht naar mogelijkheden tot hergebruik.
Onze geavanceerde Track and Trace systemen zorgen ervoor dat de chauffeurs altijd de efficiëntste route nemen naar de bestemming. Bovendien realiseren wij hiermee een optimale planning wat leidt tot reductie van ‘lege’ kilometers en lagere kosten.

PAX Reduce ProgramCertificering

PAX Groep heeft de 3 P’s (People, Planet en Profit) opgenomen in haar bedrijfsvoering. Door hier normen aan stellen zijn er diverse certificaten behaald.

  • Keurmerk Transport

  • VCA-P

  • ISO 9001

  • AEO

  • Safety & Skills