22-04-16

Dode hoek demonstratie 2016

Net zoals voorgaande jaren hebben de kinderen van basisschool " de Zonnetuin " uit het Belgische Brugge een voorlichting gekregen over veiligheid in het verkeer. Op deze succesvolle dag is middels praktische demontraties inzicht gegeven in de gevaren van de 'dode hoek'. Tegenwoordig hebben vrachtauto’s spiegels en zelfs camerasystemen. En toch kan de chauffeur niet álles zien. Er zijn plekken rondom de vrachtauto waar fietsers of bromfietsers ineens onzichtbaar worden, ze zitten dan in de dode hoek. Houd daarom meer dan drie meter afstand en ga nooit naast een vrachtauto staan, maar blijf er altijd rechts achter met zeker drie meter afstand.

25-03-16

Charter in beeld - Gebroeders Gons

De vrachtwagen is slechts een middel, onze mensen zorgen dat de goederen veilig en volgens afspraak op de juiste locatie arriveren. Daarom in deze rubriek aandacht voor onze charters. De gebroeders Fred en Martijn Gons komen uit een rasechte transportfamilie waar het goederenvervoer over de weg met de paplepel is ingegoten. Inmiddels rijdt het duo al circa 25 jaar in de groen-gele kleuren voor NABEK Amsterdam.   De familie Gons uit Nederhorst den Berg is al sinds de jaren dertig actief in de transportwereld. Jacob Gons, die tuinder was, bracht zelf zijn eigen groente naar de veiling. Hij beschikte namelijk over een transportvergunning en ging hiermee ook steeds vaker groenten van andere kwekers vervoeren. Zijn drie zoons zetten het bedrijf voort, maar stopten met het telen van groenten en gingen zich volledig richten op het wegtransport. Het transportbedrijf Fa. Gebr. Gons was een feit. In het jaar 1970 werd er voor het eerst voor NABEK gereden. Aanvankelijk met één vaste vrachtwagen, later met drie.

04-03-16

Dynamische wereld van PAX Groep | 2015

Elke dag staan wij weer voor nieuwe uitdagingen. Met 160.000 transporten per jaar en ruim 2000 klanten in 45 landen is geen dag hetzelfde. Hieronder enkele cijfers van 2015.

11-02-16

NABEK verbetert ritplanning en service met PTV xServer

De bouwsector staat onder grote druk om zijn logistiek sneller, efficiënter en dus slimmer in te richten. NABEK speelt daarop in met de inzet van PTV xServer voor transportplanning. Deze softwarecomponenten van de PTV Group zijn via een interface gekoppeld aan het transport management systeem van NABEK. Frank Baudet: “We hebben gewoon een goede rekenmachine nodig.” Met name de bouwsector heeft de afgelopen jaren grote logistieke verbeterslagen doorgemaakt. Het gevolg is dat de leveranciers van bouwmaterialen hun leveringsfrequentie zien stijgen en leveringsgrootte dalen, onder meer omdat op bouwlocaties de ruimte vaak beperkt is om voorraden op te slaan. “Wij spelen daarop in door externe voorraadlocaties in te richten en daarvandaan op afroep te leveren, maar ook door goederenstromen te bundelen en bijvoorbeeld de bouwmaterialen van vier leveranciers met nog maar één vrachtauto af te leveren”, vertelt Frank Baudet, manager ontwikkeling & innovatie van PAX Groep.

19-01-16

NABEK klaar voor nieuw tolsysteem België

België voert op 1 april 2016 een kilometerheffing in voor vrachtwagens zwaarder dan 3,5 ton. Het nieuwe kilometerafhankelijke tolsysteem zal het bestaande netwerk van Eurovignetten vervangen. NABEK Wegtransporten heeft verschillende voorbereidingen getroffen en is klaar voor het nieuwe tolsysteem. Het maximaal toegelaten totaalgewicht op grond van het kentekenbewijs van de combinatie bepaalt vervolgens in welke categorie de vrachtwagen valt. In combinatie met de euroklasse van de motor bepaalt dit het uiteindelijke toltarief per kilometer. De kilometerheffing wordt landelijk ingevoerd, maar per regio kunnen andere tarieven worden vastgesteld. Een overzicht van de tarieven: - Tarieven Vlaanderen - Tarieven Brussel - Tarieven Wallonië  

19-11-15

Groei industrie Polen leidt bij VETRA tot complexere logistieke vraagstukken

Polen blijft zich als groeiend afzetgebied ontwikkelen wat gepaard gaat met de groeiende vraag naar transport van en naar het land. Bij VETRA Containervervoer werd de trend al tijdig gesignaleerd, maar wordt nu ook ondervonden dat er steeds meer vraag komt naar specifieke oplossingen voor het transport van zeecontainers. Transport tussen Nederland en Polen gaat steeds sneller en soepeler. Mede met een groot afzetland als Duitsland tussen de landen in, zijn er veel mogelijkheden en wordt de doorlooptijd aanzienlijk verkort. Jan van Eck, vestigingsleider VETRA Containervervoer: “Over de weg, water of per spoor. Verschillende modaliteiten kunnen steeds effectiever worden gecombineerd. Met name de treinverbindingen tussen Rotterdam en Polen zijn behoorlijk verbeterd de laatste jaren. Er komen steeds meer shuttleverbindingen, maar ook in Polen zelf is de infrastructuur enorm vooruitgegaan.” 

30-10-15

Charter in beeld - Jan Scholtens

De vrachtwagen is slechts een middel, onze mensen zorgen dat de goederen veilig en volgens afspraak op de juiste locatie arriveren. Daarom in deze rubriek aandacht voor onze charters. Na tientallen jaren op de weg gaat Jan Scholtens met pensioen en neemt afscheid van de transportwereld. De laatste 17 jaar reed de charter uit Terwolde (Gelderland) voor VETRA Containervervoer. Met name de vrijheid van het charterwerk sprak Scholtens aan: "Als zzp'er bepaal je in zekere mate zelf wat je doet. Zeker als je werkt met flexibele opdrachtgevers is dat het grootste pluspunt." Het vervoeren van containers was Scholtens op het lijf geschreven, zeker naarmate de jaren gingen tellen. "Over het algemeen is het containertransport lichamelijk wat minder zwaar. Vaak is het alleen even de deuren openslaan en de rest wordt allemaal gedaan."

07-05-15

PAX Groep steunt rallyteam VRS op WK 2015

Ook dit jaar is PAX Groep sponsor van het uit Oirschot afkomstige rallyteam Verkooijen Rally Sport. In een splinternieuwe Ford Fiesta R2 zal de talentvolle Mats van den Brand Nederland gaan vertegenwoordigen op het WK-rally.   Mats van den Brand staat aan de vooravond van een grote stap in zijn rallycarrière. Met Martijn Wydaeghe als nieuwe navigator en een nieuwe Ford Fiesta R2 start hij als KNAF Talent First rallyrijder in de WK-rally’s van Portugal, Polen, Finland, Duitsland en Spanje. “Vorig seizoen vond ik de rally in Duitsland al het hoogtepunt van het jaar; nu krijg ik een compleet seizoen de kans om WK-wedstrijden te rijden. Dit is waar je van droomt als rallyrijder," aldus de enthousiaste van den Brand. "Ik moet M-Sport, KNAF, Verkooijen Rally Sport en de sponsoren bedanken, zonder hun steun had ik deze stap nooit kunnen zetten."

06-03-15

PAX Groep blaast nieuw leven in vestiging Alphen aan den Rijn

In Alphen aan den Rijn opent PAX Groep haar multifunctionele logistieke centrum gericht op de bouw en industrie. Verschillende logistieke disciplines en activiteiten komen hier samen. Sinds 1 maart is het pand aan de Eikenlaan operationeel en zijn de eerste logistieke activiteiten reeds gaande. De vestiging, met een oppervlakte van ca. 12.000 m², wordt breed inzetbaar. Zo worden onder andere werkzaamheden van PAX Integrated Logistics, PAX Bouw- en Industrieservice en NABEK Wegransporten ondergebracht in Alphen aan den Rijn. Het pand was voorheen ingericht als warehouse voor opslag en distributie van dranken en levensmiddelen, maar leent zich ook uitstekend voor activiteiten gerelateerd aan de bouw en industrie. De dienstverlening van PAX Groep wordt uitgebreid door het aanbieden van opslag voor zowel lange als korte termijn. Daarnaast kan bijvoorbeeld NABEK vanuit deze strategisch gelegen locatie leveringen voor doe-het-zelfzaken en bouwplaatsen consolideren en crossdocken. Tevens wordt een deel van het pand verhuurd aan derden. 

15-10-14

Zonder transport staat alles stil...

Daarom is het voor PAX Groep zo belangrijk om maximaal inzicht te krijgen in vrachten, routes, kosten en opbrengsten. Internetbureau Jool helpt PAX Groep hierbij met een applicatie op maat die continu wordt doorontwikkeld en van slimme koppelingen wordt voorzien, recent met TomTom Pro. De afgelopen jaren heeft Jool een administratieve applicatie ontwikkeld, waarmee transportopdrachten aan vrachtwagens kunnen worden gekoppeld. Een bedrijfskritische en technisch complexe applicatie die steeds verder wordt uitgebreid en sterk bijdraagt aan efficiëntere ritten en een nauwkeurigere planning voor onze vrachtwagenchauffeurs.

26-09-14

PAX Groep opnieuw sponsor rallyteam VRS

Na een afwezigheid van enkele jaren sponsort PAX Groep opnieuw het uit Oirschot afkomstige team Verkooijen Rally Sport. Het logo van PAX Groep was vanaf de Hellendoorn Rally, 19 en 20 september, te zien op de Ford Fiesta R2. Hier werd na een geweldige strijd de eerste plaats in de Ford Fiesta Sport Trophy behaald. In het rallyseizoen 2007 prijkte de naam PAX Groep voor het eerst op de Prodrive Subaru rallybolide van Verkooijen Rally Sport met aan het stuur de ervaren rallyrijder Nelis Verkooijen. Het seizoen daarna werd met steun van o.a. sponsor Pax Groep een nieuwe rallyauto ingezet, een Subaru Impreza N14 Groep N. De doelstelling van het team om met de Subaru N14, en de equipe met rallyrijder Nelis Verkooijen en zijn Belgische navigator Eddy Smeets, kampioen te worden bij de Rallyclinic Dutch Open, werd behaald.